Το «Χωριό του Αη Βασίλη» στην Πτολεμαϊδα!



“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ”

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και εγκατάστασης των παιχνιδιών αλλά και των μικρών ξύλινων σπιτιών προκειμένουν όλα να είναι έτοιμα σε λίγες μέρες (περίπου στις  15 Δεκεμβρίου) και να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στο «Χωριό του Αη Βασίλη» που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει την περίοδο των γιορτών της περιοχή της Εορδαίας.

Τα γιορτινό χωριό θα φιλοξενηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις (στην άνω πόλη) επί της οδού Γράμμου δίπλα από τα γήπεδα τένις. Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε θα λειτουργήσουν εκτός από τα σπιτάκι με τους καλικάτζαρους και τα ξωτικά, ένα καρούζελ, ένα τρενάκι και άλλα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Σε κάθε σπίτι θα έχει παραμύθια κοκκινοσκουφίτσα σταχτοπούτα κοντορεβυθούλη βασιλοπούλα και βάτραχοκι ένα σπίτι ο Άγιος ο Βασίλης.

Σε ότι αφορά το κόστος (πληροφορούμαστε) ότι η είσοδος στο χωριό θα είναι εντελώς δωρεάν ενώ τα παιχνίδια θα κοστίζουν 5 ευρώ οι τρεις μάρκες ή 2 ευρώ η μία μάρκα. (πολύ φθηνά μου μοιάζει). Παράλληλα με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στις αθλητικές εγκαταστάσεις με ευθύνη του δήμου Εορδαίας και της ΚΕΔΕ και της αντιδημαρχίας πολιτισμού θα αναπτυχθούν επίσης δράσεις με εορταστικές εκδηλώσεις για παιδιά και όχι μόνο τόσο στην κεντρική πλατεία (η συνοικία της παράδοσης) (όπου και εκεί θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια) αλλά και στο εμπορικό πεζόδρομο της Β. Σοφίας -το κομμάτι των πεζοδρόμων ονομάζεται Δράσεις μέσα στην πόλη -(κρυμμένος θησαυρός, στολισμός, μοίρασμα δώρων κλπ) όπου (εκτός από τον στολισμό της οδού) θα γίνουν εκδηλώσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές και χρειάζεται η  συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις που θα μας φέρουν στις γιορτές, στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!…

από το eordaia.org

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/NInIzB1kIFA?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.