Συναυλία με την φιλαρμονική του δήμου Κοζάνης «Πανδώρα» την Κυριακή στην αίθουσα τέχνης



Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης ολοκληρώνονται με την συναυλία της «ΠΑΝΔΩΡΑΣ», που συντροφεύει τους Κοζανίτες για πάνω από ένα αιώνα.

Υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κου Πάρη Καραχάλιου οι μαθητές της Φιλαρμονικής θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει επιλογές έντεχνων και παραδοσιακών τραγουδιών.

Η «ΠΑΝΔΩΡΑ» ιδρύθηκε το 1902. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Θεσσαλονίκης “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” είναι το αρχαιότερο Σωματείο της σκλαβωμένης Μακεδονίας. Με την επωνυμία “Μορφωτική Αδελφότης Κοζάνης ΠΑΝΔΩΡΑ ” ανέπτυξε εθνική δράση κατά τα χρόνια της Τουρκικής κατοχής. Στα διοικητικά συμβούλια της πολλές φορές υπήρχαν σκόπιμα αρκετά πρόσωπα που συμμετείχαν στον Μακεδονικό Αγώνα. Με τον τρόπο αυτό επικοινωνούσαν ελεύθερα οι πατριώτες που επισκέπτονταν διάφορα μέρη της περιοχής για να τονώσουν το ηθικό των κατοίκων και συγχρόνως η «ΠΑΝΔΩΡΑ» ενθουσίαζε με την παρουσία της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.