Συγκέντρωση στην πλατεία της Κοζάνης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και προβολή αντιρατσιστικής ταινίας



Στις 6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε για τον Γρηγορόπουλο, τον Καλτεζά, τον Κουμή και την Κανελλοπούλου. Διαδηλώνουμε για όλους τους αγωνιστές που διώχθηκαν, χτυπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από αυτό το σάπιο σύστημα. Διαδηλώνουμε ενάντια στην κρατική καταστολή. Διαδηλώνουμε για ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα.

6 Δεκέμβρη 7.00μμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης!

Επίσης την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 20.00 θα προβληθεί η ταινία “La Haine” (το μίσος) στον καφενέ “Ποδήλατο.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 εκτελείται εν ψυχρώ στα Εξάρχεια, από αστυνομικό ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος. Στις 17 Νοεμβρίου το 1985, μετά την διαδήλωση και περίπου στην ίδια περιοχή δολοφονείται  από αστυνομικό ο μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς. Στις 16 Νοέμβρη 1980 οι Κουμής- Κανελλοπούλου ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου από τα ΜΑΤ, στην απαγορευμένη πορεία προς την πρεσβεία για το Πολυτεχνείο.

Σ ’όλες αυτές τις περιπτώσεις οι συνθήκες  ήταν διαφορετικές, διαφορετικές οι κυβερνήσεις και διαφορετικά τα θύματα και οι αφορμές. Αυτό που μένει ίδιο κι αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα είναι η πολιτική αυτού του βίαιου και εκμεταλλευτικού συστήματος, που δεν διστάζει να προβεί ακόμη και σε δολοφονίες, όποτε βλέπει να διακυβεύονται τα μεγάλα του συμφέροντα.

Οι μηχανισμοί καταστολής (αστυνομία, στρατός, ακόμη και παρακρατικές οργανώσεις) δεν λειτούργησαν ποτέ για την προστασία του πολίτη, όπως κατ’ ευφημισμό θέλει να λέγεται το ανάλογο υπουργείο. Αντιθέτως ο στόχος της δημιουργίας τους ήταν εξ’ αρχής ενάντια στον πολίτη που αντιδρά, στον λαό που αντιστέκεται και διεκδικεί. Οι εντολές  τους ήταν πάντα να καταστέλλουν απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, εξεγέρσεις και να τρομοκρατούν τον λαό σε όλο το μεσοδιάστημα έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ποτέ τέτοιες καταστάσεις.

Στις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος που έχουν αυτοί οι μηχανισμοί στον καπιταλισμό. Τα αμέτρητα δακρυγόνα, το ξυλοκόπημα διαδηλωτών, η εισβολή μηχανών των ΔΙΑΣ σε μπλοκ διαδηλωτών, οι αντλίες νερού και οι παράνομες συλλήψεις και κρατήσεις αγωνιστών και τα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται, μας δείχνουν την λύσσα του συστήματος να εμποδίσει οποιαδήποτε πάλη του λαού, που στρέφεται ενάντια στα σχέδια τους. Ο λαός της Αθήνας όμως συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους και να διεκδικεί ,παρ ’όλη την καταστολή. Ο λαός της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να παλεύει, παρ’ όλη την τρομοκράτηση και τις διώξεις και γενικά σε όλη την χώρα και σε πολλές άλλες χώρες ακόμη, το ποτάμι της οργής έχει ξεχειλίσει. Μην τους αφήσουμε να μας φοβίσουν! Άλλωστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι ακόμη πιο τρομακτικό απ’ ότι ζούμε και παρακολουθούμε σήμερα.

Πρωτοβουλία αντίστασης Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.