Εορτάζει ο πολιούχος της Κοζάνης Άγιος Νικόλαος



Εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κοζάνης Άγιο Νικόλαο διοργανώνει από σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στον ομώνυμο ναό η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων Κοζάνης. Στις φετινές θα παραβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από άλλους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου και κύρηγμα από τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Γιάγκου, με θέμα «Αγιότητα και φιλανθρωπία». Αύριο Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Σύντομη Αγρυπνία θα τελεστεί στις 8.30 το βράδυ με τους χαιρετισμούς του Αγίου. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί από τις 7 το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.