Κοζανίτικη συνταγή – Ορεκτικά για το γιορτινό τραπέζι! Από τον Σεφ Πλιάκη Σπύρο



Συνταγές από τον Chef Πλιάκη Σπυρίδωνα – “Χρυσός Σκούφος” – «Μέλος στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Ολύμπιος Ζευς»

Δύο εξαιρετικές συνταγές για να συπληρώσουν το γιορτινό σας τραπέζι!

Το γιορτινό τραπέζι είναι για όλους μία επίπονη “κατάσταση”, ο chef Πλιάκης Σπυρίδων σας προσφέρει δυο απολαυστικότατες και εύκολες συναταγές για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας γευστικά αλλά και αισθητικά!

1) Μπατζιοκεφτέδες με γιαούρτι (τοπικό ορεκτικό Κοζάνης – 4μερίδες)

{gallery}pliakis1{/gallery}

ΥΛΙΚΑ :

4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες

1 αυγό χτυπημένο

120γρ. Μπάτζιο Κοζάνης τριμμένο

πιπέρι μαύρο

φρέσκα αρωματικά ψιλοκομένα ( δυόσμο,ρήγανη,θυμάρι)

ελαιόλαδο

γιαούρτι σακούλας

*αλάτι καθόλου

Για το πανάρισμα: 1 αυγό χτυπημένο, αλεύρι, φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα περνάνε από το αλεύρι, αυγό, φρυγανιά.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και βάζουμε για λίγο τα κεφτεδάκια σε αποροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστα.

2) “Φέτα πηραγμένη” (4μερίδες)

{gallery}pliakis2{/gallery}

ΥΛΙΚΑ :

150γρ. φέτα Κοζάνης τριμμένη

50γρ. Τυρί Μετσόβου καπνιστό τριμμένο

Χοντρό στουμπισμένο πιπέρι, μαύρο ροζέ.

1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομένη

1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομένη

2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μία βέργα χοντρή. Κόβουμε τη βέργα τυριού φέτες και σερβίρουμε.

*Προαιρετικά βάζουμε για decor μπέϊκον, όπως στη φωτογραφία του πιάτου.

Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.