Αλαλούμ με το χαράτσι στη ΔΕΗ – Παράνομη η είσπραξη… αλλά κανείς δεν γλιτώνει την πληρωμή του!



Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι πολίτες δεν θα πληρώσουν τελικά το χαράτσι.

Σύμφωνα με την απόφαση η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα  να αναγράφει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος την αξία του τέλους ακινήτων, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ωστόσο αυτή η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και αυτό σημαίνει πρακτικά πως η παροχή ρεύματος θα διακόπτεται μονάχα σε περίπτωση που ο εκάστοτε καταναλωτής δεν πληρώσει την αξία του ρεύματος και όχι όπως γινόταν σε πολλές περιπτώσεις που διέκοπταν την παροχή ρεύματος εάν δεν είχε πληρωθεί και το τέλος ακινήτων.

Συνεπώς η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι –ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης– μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.

Αυτό προκαλεί τεράστια αναστάτωση στους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη στα χέρια τους τους λογαριασμούς με τη δεύτερη δόση ή την τρίτη για το χαράτσι και ουδείς μπορεί να τους κατατοπίσει εάν θα το πληρώσουν και που.

Μιλώντας στην εκπομπή Φακέλους του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το κράτος θα εξαντλήσει όλα του τα νομικά όπλα για αυτή την απόφαση, ενώ για άλλη μία φορά μίλησε για το πατριωτικό καθήκον, δείχνοντας αυτή τη φορά τον κλάδο των δικαστικών.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.