Μήνυμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού



Οι Παγκόσμιες ημέρες δεν είναι πανηγύρι, μηνύματα ¨από κάθε πικραμένο¨, ευαισθησία της ημέρας, ¨συμπόνια¨ και τέλος, του χρόνου πάλι, να έχουμε να λέμε! Κάναμε το καθήκον μας, θυμηθήκαμε!

Οι Παγκόσμιες ημέρες δεν πρέπει να είναι ημέρες γιορτής, αλλά ημέρες απολογισμού και σύγκρισης με το χθες, να βλέπουμε αν προχωρήσαμε πάρα πέρα στην κοινωνική μας δράση, ή αν μείναμε στάσιμοι, αν οι πανηγυρικοί λόγοι και οι λοιπές εκδηλώσεις αύξησαν την Εθελοντική δράση ή έμειναν απλά ευχολόγια. Εμείς οι των Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών  οργανώσεων, ελπίζουμε οι Παγκόσμιες ημέρες να γίνονται αφορμή ευαισθητοποίησης και συμμετοχής.

Η 5η Δεκεμβρίου 2012 στο αποκορύφωμα της επίδειξης της Κρατικής Αναλγησίας, της Φτωχοποίησης, της Ανεργίας, της μη Ελπίδας, των ΕΣΩ και ΕΞΩ τροϊκανών, και δυστυχώς των μη αντιδρώντων ημών, ας γίνει σταθμός φιλότιμου και αυτοσεβασμού.

Ας γίνει αφετηρία για νέες δράσεις Εθελοντισμού, στόχους ομαδικότητας και υποστήριξης, σε όποιον και ότι, μας έχει ανάγκη, από τον πάσχοντα συνάνθρωπο ως την πάσχουσα Φύση. Από την Αιμοδοσία και την δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, ως την Δωρεά Ιστών και Οργάνων.

Από το ψωμί, ένα ζεστό ρούχο, ως την πρωτοβάθμια υγεία.

Ο Εθελοντισμός προϋποθέτει περίσσευμα ψυχής, Αγάπη για τον εαυτό μας, για τους γύρω μας, για ότι μας περιβάλλει, τελικά για τον ίδιο τον Πλανήτη.

Οι Εθελοντικές οργανώσεις εκφράζουν την Κοινωνική ευαισθησία, την Κοινωνία των Πολιτών, με δράσεις που σκοπό έχουν την ανιδιοτελή αλληλεγγύη, την συμπαράσταση, τον Ανθρωπισμό, τον Αλτρουισμό.

Στις σημερινές δύσκολες Διεθνείς συγκυρίες, οι πολίτες δεν πρέπει να μένουν αδιάφοροι και απαθείς στους κινδύνους ούτε παθητικοί αποδέκτες της φτώχιας και της ανημποριάς. Η συλλογική δράση, η κοινωνική συμμετοχή μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, στο δικό σου πρόβλημα, που αύριο μπορεί να είναι και δικό μου.

Η  φετινή Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού, ας γίνει κάλεσμα για τους ενεργούς πολίτες του Νομού Κοζάνης να γίνουν Εθελοντές…, Εθελοντές Αιμοδότες, Εθελοντές Ζωής.
Επικοινωνία με Σύλλογο Αιμοδοτών: Φαξ-τηλ. 2461040575 κινητό: 6977337561  Παύλου Χαρίση 23
                                                        
Τσαουσίδης Θεόδωρος
Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.