Κοζάνη: Είδος προς …εξαφάνιση οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης!



Από τον Πρωινό Λόγο

Είδος προς …εξαφάνιση κινδυνεύουν να γίνουν οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία, αφού σύμφωνα με στοιχεία σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε ο Σύλλογος Βενζινοπωλών Κοζάνης και τα οποία αφορούν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σημειώθηκε τεράστια πτώση του τζίρου φέτος σε σχέση με πέρυσι, με το μέσο όρο της πτώσης κατανάλωσης πετρελαίου στα νοικοκυριά φέτος σε σχέση με πέρυσι να ξεπερνάει το 85%!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στα πρατήρια της περιοχής των Σερβίων σημειώθηκε πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου 65-75%. Στη Σιάτιστα 65-80% πτώση, στη Νεάπολη 85-90% πτώση, στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας πτώση 80-90%, ενώ στην Πτολεμαΐδα 80-90% πτώση! Στην Π.Ε. του Δήμου Κοζάνης (χωριά) 90% πτώση, στις περιοχές και τα χωριά του Πολυμύλου πτώση 95% και προς τα χωριά της Αιανής 85-90% πτώση στις πωλήσεις του πετρελαίου θερμάνσεως! .

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει. Η κυβέρνηση αυτό που κατάφερε είναι να δημιουργήσει ένα κύμα μποϊκοτάζ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο δεν έγινε οργανωμένα αλλά κατ’ ανάγκην. Είχε προειδοποιήσει ότι η περιοχή μας δεν είναι για τέτοια πειράματα. Έχουμε την πιο απομακρυσμένη και δύσκολη από πλευράς καιρικών συνθηκών, περιφέρεια της χώρας, δεν μπορούμε να μπαίνουμε στο ίδιο σακί με τη Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακραίες καιρικές συνθήκες με τη Δυτική Μακεδονία., ζητήσαμε να βρεθεί μια ακραία πρόβλεψη. Μας αγνόησαν, αγνοήθηκε ο κόσμος και ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα νοικοκυριά περιμένουν Χριστούγεννα και αυτό είναι το τραγικότερο όλων.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε εκ νέου στο επίδομα θέρμανσης, χαρακτηρίζοντάς το, ουσιαστικά, ως επίδομα πετρελαίου και λέγοντας πως οι καταναλωτές το αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, ενώ τον κυριότερο ρόλο παίζει η δυσχερής οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, και στρέφεται σε εναλλακτικές μορφές. Επιπλέον, όλος ο κόσμος της περιοχής που αδυνατεί να βάλει πετρέλαιο αγοράζει ή κόβει ξύλα: «Καταλαβαίνουμε όλοι τι θα σημαίνει αυτό για τα δάση της περιοχής», προσέθεσε ο ίδιος.

«Στοιχεία πανικού» προδιαθέτουν για όλη η σεζόν

Όπως τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου βενζινοπωλών Κοζάνης:

«Με τις πρώτες ημέρες που το θερμόμετρο “έπιασε” χειμερινές θερμοκρασίες, το Σωματείο μας έκανε μια έρευνα μεταξύ των συναδέλφων για τις ποσότητες του πετρελαίου θερμάνσεως που διετέθησαν αυτές τις ημέρες. Η κατανάλωση αυτών των ημερών είναι στρατηγικής σημασίας γιατί αποτελεί πρόκριμα για την πορεία των πωλήσεων όλης της σεζόν. Τα στοιχεία που συλλέξαμε από τους συναδέλφους δεν είναι απλά αποκαρδιωτικά, είναι στοιχεία πανικού. Η κατανάλωση του πετρελαίου θερμάνσεως βρίσκεται, σε μέσο επίπεδο, κάτω του – 86% από τις  περσινές.  Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να εξάγουμε τα πάρα κάτω συμπεράσματα.

1) Το επίδομα δεν έπεισε κανέναν.

2) Τα χρήματα που διαθέτουν οι καταναλωτές δεν επαρκούν για την αγορά πετρελαίου και προσανατολίζονται σε άλλα μέσα.

3) Την καταστροφική αποψίλωση των, έτσι κι αλλιώς, ελάχιστων Ελληνικών δασών.

Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει ότι η απόφαση της κυβέρνησης να εκτινάξει την τιμή του Π θ σε αυτά τα ύψη θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες απ΄ όλην την υπόλοιπη χώρα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να σκεφτεί ότι έρχονται Χριστούγεννα σε παγωμένα σπιτικά, με δική της ευθύνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.