Επαφές του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Β. Κωνσταντόπουλου στην Αθήνα.



Σημαντικές επαφές είχε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά την επίσκεψη του το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου στα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΚΑ και της ΔΕΗ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

1. O Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης ΔΟΥ και σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση στον οποίο παρέδωσε φάκελο με όλη την επιχειρηματολογία του Δήμου καθώς και την αλληλογραφία των τελευταίων χρόνων στην οποία αποδεικνύεται η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα Σέρβια.

Παράλληλα προσκομίστηκαν και φωτογραφίες του χώρου που θα διαθέσει ο Δήμος ο οποίος θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου αυτού, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνουν επιπλέον τον Δήμο καθώς πρόκειται για χώρο που ήδη υπάρχει

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα για λειτουργία ΚΕΦ στα Σέρβια τονίζοντας ότι η υπουργική απόφαση για τα υπόλοιπα ΚΕΦ θα εκδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο ενώ θα λειτουργήσουν από 1η Φεβρουαρίου 2013 καθώς μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες ΔΟΥ όπως προβλέπεται από το σχέδιο και να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν τα ΚΕΦ.

Επίσης ο συγκεκριμένος φάκελος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για την λειτουργία του ΚΕΦ στα Σέρβια κατατέθηκε στις αντίστοιχες Διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών Οργάνωσης και Διοικητικής Υποστήριξης, από τις οποίες υπήρξε δέσμευση για ικανοποίηση του αιτήματος

2. Το ζήτημα του ΙΚΑ Σερβίων ήταν το θέμα που συζήτησε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρέδωσε σχετική επιστολή με την οποία ζήτησε την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ Σερβίων στην σημερινή του μορφή και εναλλακτικά την λειτουργία του ως Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι προβλέπεται κατάργηση των παραρτημάτων του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα και η ίδρυση Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης ζητώντας από την πλευρά του Δήμου έγγραφη διαβεβαίωση – την οποία ήδη έχει αποστείλει ο Δήμος – ότι θα διαθέσει χώρο για την λειτουργία του συγκεκριμένου Γραφείου αναλαμβάνοντας τα λειτουργικά έξοδα.

3. Το θέμα της σύσκεψης στα γραφεία της ΔΕΗ στην οποία εκτός του Δημάρχου Σερβίων–Βελβεντού συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής κ. Ιωάννης Κοπανάκης και ο Διευθυντής Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κ. Ιωάννης Αργυράκης ήταν η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή αντλητικών συγκροτημάτων και δεξαμενών για την άρδευση εκτάσεων των Καμβουνίων ως ανταποδοτικά έργα για το Φράγμα του Ιλαρίωνα.

Συμφωνήθηκε ο Δήμος να αναλάβει την ανάθεση των μελετών ενώ η πληρωμή τους θα γίνει από την ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και ΔΕΗ στην οποία θα καθορίζονται οι όροι και ο τρόπος ανάθεσης της μελέτης όπως και το ύψος της σχετικής δαπάνης. Όλη αυτήν την διαδικασία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Δήμος Σερβίων–Βελβεντού ώστε οι μελέτες να παραδοθούν στη ΔΕΗ η οποία στη συνέχεια θα προχωρήσει  στην κατασκευή των έργων.

Επίσης στη συνάντηση έκλεισε θετικά το ζήτημα της παραχώρησης από την ΔΕΗ προς τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού της έκτασης, όπου θα κατασκευαστεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ρεύματος του ΤΟΕΒ Βελβεντού.

Παράλληλα στην σύσκεψη τέθηκε από τον κ. Κωνσταντόπουλο το θέμα των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στα ορυχεία και τους σταθμούς της περιοχής υπογραμμίζοντας την αδικία που υφίσταται η περιοχή καθώς αποκλείεται παντελώς από τις προσλήψεις αυτές.

4. Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού επισκέφθηκε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής όπου συναντήθηκε με τον κ. Νικόλαο Μενδρινό Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Στην συνάντηση τέθηκαν δύο ζητήματα, η πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα Εξοικονομώ 1 και 2 καθώς και το θέμα της αναγνώρισης 7.500χιλ. στρεμμάτων ως πληττόμενης περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσλήψεις στη ΔΕΗ και στην κατανομή του Τοπικού Πόρου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε την συνεισφορά της λίμνης Πολυφύτου στην συνολική λειτουργία του συστήματος λιγνίτη, στοιχείο που έχει αποδεχτεί με απόφασή του και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Στην πρόταση που έχει κατατεθεί με βάση και την σχετική μελέτη ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού διεκδικεί την αύξηση κατά 4,5% του ποσοστού που δικαιούται ο Δήμος από τον Τοπικό Πόρο καθώς και 85 περίπου θέσεις εργασίας στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου ως ανταποδοτικό όφελος της συνεισφοράς της λίμνης Πολυφύτου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.