Ξεκίνησαν οι προβολές του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Βελβεντό



Ξεκίνησαν χθες Σάββατο 1/12 οι προβολές του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την Κινηματογραφική Λέσχη του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού.

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού συμμετέχει στις περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θα προβάλλει 5 ταινίες από 1-9 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο το σινεφίλ -και όχι μόνο- κοινό της περιοχής να απολαύσει τις ταινίες του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 2/12 με μία αλλαγή σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί.

Απόψε θα προβληθεί η ταινία «11 συναντήσεις με τον πατέρα μου» σε σκηνοθεσία και παραγωγή Νίκου Κορνήλιου και σενάριο του σκηνοθέτη και της Ευγενίας Παπαγεωργίου.

Υπόθεση: Η Εύα, ένα νέο κορίτσι που σπουδάζει κλασσικό τραγούδι, αποφασίζει να συναντήσει για πρώτη φορά τον πατέρα της, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξή της. Ο Θωμάς είναι φύλακας σ’ ένα χώρο με φορτηγά, ζει σ’ ένα κοντέινερ και είναι παραιτημένος από κάθε προσδοκία. Η συνάντησή τους θα είναι η συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και η σχέση που θα δημιουργήσουν μια ιδιότυπη, «δική τους» σχέση, έξω από τις συνηθισμένες κατηγορίες.

Συντελεστές: Φωτογραφία, Claudio Bolivar, Νίκος Θωμάς/ Μοντάζ, Ευγενία Παπαγεωργίου/ Ήχος, Βασιλική Πούλου/ Ηθοποιοί: Εύα Γαλογαύρου, Λάμπρος Αποστόλου, Eva Stylander, Γιώργος Τζουβελέκης

Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος έχει γυρίσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες και έχει ανεβάσει παραστάσεις στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Έχει επίσης γράψει μουσική για τις ταινίες και τις παραστάσεις του. Διδάσκει υποκριτική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Φιλμογραφία: Trois mouvements/ Three Movements (1985), Ισημερία/Equinox (1991), Το αθώο σώμα/Desert Sky (1997), Ο κόσμος ξανά/The World Again (2002), Η μουσική των προσώπων/Music of the Faces (2008), Τρίτη/Tuesday (2010), 11 συναντήσεις με τον πατέρα μου/11 Meetings with My Father (2012)

Όλες οι προβολές γίνονται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού και ξεκινούν στις 8 μ.μ.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα με προβολές την Τετάρτη 5/12, το Σάββατο 8/12 και την Κυριακή 9/12, οπότε και θα ολοκληρωθεί.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.