Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη για τον εμβολιασμό παραγωγικών ζώων για την αντιμετώπιση του ιού της λύσσας



Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος στις 18-12-2012. Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορά έγγραφο του ΥΠΑΑΤ με τον οποίο ενημερώνει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας των παραγωγικών ζώων σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την εστία εμφάνισης του κρούσματος του ιού της λύσσας.

Αποδέκτες της επιστολής είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Αθανάσιος  Tσαυτάρης  και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ κοινοποιήθηκε και σε όλους του βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Εμβολιασμός παραγωγικών ζώων για την αντιμετώπιση του ιού της λύσσας.
Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή το κρούσμα ιού λύσσας που εντοπίστηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων του ΥΠΑΑΤ μας κοινοποίησε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παραγωγικών ζώων σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την εστία εμφάνισης του κρούσματος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Δήμους έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα, με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νόσο και να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην περίπτωση των ιδιωτών κτηνοτρόφων είναι αδύνατο στη δεδομένη οικονομική συγκυρία να επωμιστούν το κόστος του εμβολιασμού των παραγωγικών τους ζώων, καθώς από τους όρους που τίθενται για τον εμβολιασμό προκύπτει ένας μεγάλος αριθμός ζώων .

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω και σε περίπτωση που επιμείνετε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό προτείνουμε να αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το κόστος των εμβολίων και να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό κτηνιάτρων της Περιφέρειας αλλά και τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν οι Δ/νσεις Κτηνιατρικής.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Δυτικής Μακεδονίας
Χαρούμενος Πασχάλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.