Εκπτώσεις σε καφετερίες και ταβέρνες στην Κοζάνη!



Δραματική είναι η κατάσταση στα καταστήματα εστίασης της περιοχής  με τους τζίρους να έχουν πέσει σε ποσοστό μεγαλύτερου του 50%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά μαγαζιά να αλλάζουν χέρια, άλλα να μειώνουν προσωπικό  και άλλα να είναι στα πρόθυρα του «λουκέτου».

Σε μια πρωτοβουλία να τονωθεί η κίνηση στις καφετέριες, τα μπάρ και τις ταβέρνες της περιοχής, έγινε σύσκεψη την Τετάρτη το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με εκπροσώπους των καταστημάτων, με στόχο να οριστεί μια μέρα της εβδομάδας ως ημέρα ειδικών τιμών. Η ημέρα αυτή πιθανότατα θα είναι η Τρίτη, ημέρα κατα την οποία  οι καταναλωτές θα έχουν έκπτωση στο λογαριασμό τους, που θα φτάνει το 30% στις καφετέριες και το 20% στις ταβέρνες. Oλα τα καταστήματα, που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή θα εφοδιαστούν με ειδικό σήμα. Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη και θα ισχύουν μετά την εορταστική περίοδο.

«Σκοπός μας είναι να εμπεδωθεί πολιτική χαμηλών τιμών, ώστε να κερδίσουν οι καταναλωτές αλλά  και οι επιχειρηματίες μέσω της αύξησης της ζήτησης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αντωνιάδης και σημείωσε πως «η ειδική μέρα τιμών εφαρμόζεται ήδη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με πολύ καλά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Φτάκας πρόεδρος του σωματείου καφετεριών Κοζάνης τόνισε πως «θέλουμε από την πλευρά μας να συμβάλουμε σε κάθε κίνηση που μπορεί να ενισχύσει την κίνηση στα καταστήματα μας και να ρίξουμε τις τιμές, που είναι έτσι και αλλιώς χαμηλές. Εμείς έχουμε διάθεση να ρίξουμε περαιτέρω τις τιμές αλλά δε βλέπουμε κάτι ουσιαστικό από την πλευρά της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Φτάκα η πτώση του  τζίρου έχει ξεπεράσει το 50%, πολλά καταστήματα αλλάξαν χέρια, ενώ οι υψηλές τιμές των ενοικίων δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το μέλλον των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης κ.α

ΓIANNHΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.