Από τη χαρά στην τραγωδία – Δασκάλα έχασε τη ζωή της στολίζοντας το σχολείο



Σε όλη της τη ζωή ήθελε να είναι μαζί με τα παιδιά, να τα βοηθάει, να τα διδάσκει και φυσικά να τους χαρίζει τη χαρά. Γι αυτό η 41χρονη δασκάλα ανέβηκε στη σκεπή του σχολείου για να μπορέσει να το στολίσει με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και να ομορφύνει το σχολείο στα μάτια των μαθητών της, τις ημέρες των εορτών. Ωστόσο η μοίρα της επιφύλασσε το πιο άσχημο παιχνίδι.

Η Ελευθερία Ρούσσου, βρήκε τραγικό θάνατο στο 21ο δημοτικό σχολείο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη όταν η ψευδοροφή στην οποία πάτησε υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί η δασκάλα στο κενό και να πέσει από ύψος 10 μέτρων.

Η δασκάλα καλλιτεχνικών και μητέρα δυο παιδιών, το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να στολίσει την πρόσοψη του σχολείου. Αμέσως ο πανικός σκέπασε στο σχολείο, αφού με την πτώση της 41χρονης ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοι της, ενώ οι υπόλοιποι δάσκαλοι προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τους μαθητές από άλλοι έξοδο, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το θέαμα. .

Το τραγικό είναι πως στο ίδιο σχολείο εργάζεται και ο σύζυγος της 41χρονης, ενώ φοιτούν και τα δύο τους παιδιά.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, αφού ο θάνατος της δασκάλας ήταν ακαριαίος.

Η Ελευθερία Ρούσσου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Μετά την ολοκλήρωση των Σπουδών της επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε με το σύζυγο και τα παιδιά της και εργαζόταν ως καθηγήτρια εικαστικών στο 21ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.