Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα γεγονότα σε μπαρ της πολης με χρυσαυγίτες



Ξημερώματα 14ης προς 15η Δεκέμβρη, τρεις χρυσαυγίτες εισέβαλλαν σε καφέ μπαρ της πόλης  με τραμπούκικο και προκλητικό τρόπο και δε δίστασαν να απειλήσουν πελάτη με τη χρήση μαχαιριού, προκαλώντας φυσικά την αντίδραση των θαμώνων που προσπάθησαν να τους απωθήσουν από το χώρο και τον τραυματισμό του ενός εκ των τριών. Οι γκεμπελίσκοι της Χρυσής Αυγής σε ανακοίνωσή τους κρύβουν την αλήθεια, σε προσπάθεια τους να τη βγάλουν λάδι και να κατηγορήσουν άλλους για τις δικές τους δολοφονικές ενέργειες…

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τους φασίστες επίδοξους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τις πρακτικές τους. Το χέρι αυτών έχει οπλιστεί από το ίδιο το σύστημα. Ας μην ξεχνάμε τις θρασύτατες δηλώσεις του Κασιδιάρη μπροστά στις κάμερες: «έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν είμαστε σε κανένα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας», και όλα αυτά με την ανοχή της αστικής τάξης και του κράτους.

Η χρυσή αυγή είναι το τσιράκι του συστήματος, καταγγέλλει εργαζομένους, απεργούς, καταλήψεις. Απειλεί τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία για να μην κατέβουν σε απεργία, ζητάει τιμωρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ που προέβησαν σε καταλήψεις. Η Χρυσή Αυγή προωθείται από το σύστημα σε μια προσπάθεια φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και τρομοκράτησης του λαού, ώστε να σκύψει το κεφάλι και να μην οργανώσει την πάλη του.

Σε όλα αυτά ο λαός πρέπει να απαντήσει δυναμικά με την παρουσία του στο δρόμο και στους αγώνες. Το χτύπημα στο φασισμό δεν έχει να κάνει με συμμοριτοπόλεμο και ατομικές ενέργειες. Η αντιφασιστική δράση πρέπει να είναι μαζική, ενωτική, πολιτική και με τα λιγότερα προαπαιτούμενα. Όσο ο δρόμος της αντίστασης και της ανατροπής κερδίζει έδαφος στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νεολαίους, τόσο ο φασισμός θα τσακίζεται και δε θα βρίσκει έρεισμα πουθενά.

Ο λαός δεν τρομοκρατείται και δε φιμώνεται, όσο κι αν το θέλει το σύστημα και τα τσιράκια του!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.