Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης σχετικά με την παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου



Ο ΙΣΚ παρακολουθώντας στενά τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας στην περιφέρεια μας και συγκεκριμένα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας δηλώνει τα παρακάτω:

1. Από διετίας όχι μόνο έχει διαγνώσει το πρόβλημα, αλλά έχει κατονομάσει και τους ηθικούς αυτουργούς της διάλυσης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας και τον τόπο μας. Είναι αυτοί που με περισσή υποτέλεια υποθήκευσαν την περίθαλψη του έλληνα πολίτη για τα επόμενα χρόνια στο βωμό αμφιλεγόμενων “ορθολογιστικών μεταρρυθμίσεων” και αποτυχημένων  πολιτικών ανάπτυξης, που τελικά καταβαραθρώνουν και διαλύουν την κοινωνία.

2. Η πλήρης εγκατάλειψη των νοσοκομείων της περιφέρειας με σκοπό την  ολοκληρωτική τους απαξίωσή και εν τέλει την μέσω «αλλαγής χρήσης» ιδιωτικοποίηση τους βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Το κατ` επανάληψη θύμα  των πολιτικών απαξίας της Δημόσιας Υγείας φαίνεται να είναι το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, μηδέ των άλλων νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας εξαιρουμένων..
 Εντέχνως τα τελευταία αυτά χρόνια της τροικανικής ομηρίας και των ντόπιων προθύμων συνεργατών της, με νόμους που ουσιαστικά στερούν τη στελέχωση των νοσοκομείων μας είναι θέμα χρόνου αυτά να κλείσουν.

3. Όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένων και αυτών της περιοχής μας) λειτουργούν είτε οριακά στελεχωμένα είτε υποστελεχωμένα, και μόνο χάριν του φιλότιμου της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών συναδέλφων μας, που υφίστανται τα ανάλγητα αποτελέσματα  πολιτικών  φυσικής και ψυχικής καταπόνησης, καθώς και πολιτικές προσωπικής και επιστημονικής απαξίας και οικονομικής εξόντωσης.
Πολιτικές που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα των λειτουργών υγείας ,και εφαρμόζονται προκλητικά διασύροντας ολόκληρο επιστημονικό κλάδο, στην προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας να εξιλεωθεί και παράλληλα να δικαιωθεί για τις δικές της αμαρτίες..

4. Μοναδικό μέλημα και ευθύνη  του Ιατρικού Σώματος είναι η προστασία της υγείας του κάθε Δυτικομακεδόνα παρά την εχθρική και εκδικητική στάση της κεντρικής εξουσίας.

Συνάδελφοι

–  Θα επιτρέψουμε σε αυτούς που επιθυμούν το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου και αύριο αντίστοιχων κλινικών στην Κοζάνη, τα Γρεβενά τη Φλώρινα ή την Καστοριά να πετύχουν τα δόλια σχέδιά τους?

–  Θα συνεργήσουμε ως ιατρικό σώμα στο βωμό ενός κακώς νοούμενου συνδικαλισμού στη στέρηση της περίθαλψης των συμπολιτών μας, μη στηρίζοντας την εν λόγω κλινική με οιοδήποτε τρόπο παίζοντας το παιχνίδι τους?

–  Πως θα αντικρίσουμε τους πολίτες της περιφέρειάς μας και τι θα τους εξηγήσουμε αν αρνηθούμε να στηρίξουμε με την προσωπική μας παρουσία και την έμπρακτη συμμετοχή μας στη στελέχωση της παθολογικής κλινικής Πτολεμαίδας?
 
  Ο ΙΣΚ για όλα τα παραπάνω κάνει έκκληση σε όλους τους συναδέλφους ιδιώτες παθολόγους  της περιφέρειάς μας να συσπειρωθούν γύρω από τον ιατρικό σύλλογο και να στηρίξουν την παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι γιατροί, πάνω από κάθε τι άλλο θέτουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και το δικαίωμα κάθε δυτικομακεδόνα σε ποιοτική περίθαλψη, μη επενδύοντας στις πρακτικές χάους και διάλυσης που  άλλοι επέλεξαν.
  Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής μας αυτούς που του στερούν το αγαθό της υγείας και τους καλούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να πράξουν τα αυτονόητα:

1. Άμεσο διορισμό γιατρών στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου που θα αποτελέσει τη μοναδική μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφημέρευσης ιδιωτών παθολόγων στην παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου που δεν θα ξεπερνά το δίμηνο μέσα στο οποίο θα προωθηθεί η παραπάνω μόνιμη και βιώσιμη λύση.

3. Συγκεκριμένο τρόπο και χρόνο πληρωμής για τις δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών- μελών μας.
    
  Τα παραπάνω αποτελούν την τελευταία προσπάθεια του ιατρικού κόσμου να αφυπνίσει τους υπεύθυνους.
Μετά,  πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση ο κόσμος της Δ.Μακεδονίας.
         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος Βασιλακόπουλος                                            Αγάπιος Γαβριηλίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.