Τη… διέσυρε – Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, δικαιολογημένα παράπονα για ΑΕΚ



Η… πτήση του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα συνεχίστηκε όπως και το… ναυάγιο της ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι με εκτελεστή τον Μήτρογλου ο οποίος σημείωσε 2 τέρματα (το πρώτο ήταν καταπληκτικό) θριάμβευσαν με 4-0 και έκαναν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία τους, μετά από 10 αγώνες. Η Ένωση που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 22′ λόγω της σωστής αποβολής του Γιάγκο στη φάση που άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός, φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 39′. Καθολική υπεροχή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ από το 1972! Οι ερυθρόλευκοι με ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος, έχοντας και την αριθμητική υπεροχή έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην ΑΕΚ η οποία άντεξε μέχρι το 40′. Ως εκείνο το σημείο παρά το ότι για 20 λεπτά η Ένωση έπαιζε με δέκα παίκτες, είχε κλείσει τους χώρους και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση αν ο Σιδηρόπουλος έβλεπε το πέναλτι του Χολέμπας. Πλέον οι κιτρινόμαυροι έχουν σημαντικό πρόβλημα αφού έμειναν στους 5 βαθμούς και οι ομάδες που είναι πιο πάνω έχουν 9.

Το ματς που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των πολλών καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, δεν είχε ρυθμό αφού οι γηπεδούχοι πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνα τους, έκλεισαν τους χώρους και κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι που δεν ήταν σε καλή ημέρα, δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία από στημένη φάση με την κεφαλιά του Τοροσίδη στο 7′ να περνάει άουτ.

Η Ένωση κράτησε τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να φτάσει στην περιοχή του Κάρολ. Στο 22′ έγινε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ντέρμπι.

Ο Τοροσίδης έφυγε από τα δεξιά, γύρισε στον Μήτρογλου και ο Γιάγκο τον έριξε στο χορτάρι. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Αμπντούν ένα λεπτό αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι γηπεδούχοι, μετά και την αλλαγή του Μπουγαϊδη με τον Γκερέιρο, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, κέρδισαν κόρνερ αλλά δεν απείλησαν. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 37′ όταν ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Μήτρογλου.

Στο 39′ όλο το γήπεδο αποδοκίμασε τον Σιδηρόπουλο ο οποίος δεν έδωσε το πέναλτι στο καθαρό χέρι που έκανε ο Χολέμπας μετά τη σέντρα του Κοντοέ.

Η φάση διαρκείας στα καρέ του Κωνσταντόπουλου στο 44′ με τον Φέτση να σώζει πάνω στη γραμμή το σουτ του Φουστέρ ήταν η τελευταία του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εντελώς διαφορετικός στο δεύτερο μέρος. Ανέβασε ψηλά την πίεση και για ένα δεκάλεπτο έκλεισε την ΑΕΚ στα καρέ της.

Στο 57′ ο Μήτρογλου έκανε εκπληκτική ενέργεια, πέρασε δύο παίκτες και με αριστερό σουτ σημάδεψε τη γωνία του Κωνσταντόπουλου, δίνοντας πρόωρο τέλος στο ντέρμπι.

Ο ρυθμός μετά το 2-0 έπεσε, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει την περιοχή του Ολυμπιακού και όλοι περίμεναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς άλλες συγκινήσει.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 85′ ο Αμπντούν που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των ερυθρόλευκων, σούταρε και η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ στον αέρα έκανε το 3-0.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν σταμάτησαν εκεί και τρία λεπτά αργότερα ο κορυφαίος του γηπέδου, Κώστας Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε διαστάσεις στην επικράτηση της ομάδας του.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (65′ Αραμπατζής), Κοντοές, Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κορδέρο, Φέτσης, Κατίδης, Λαγός, Κατσικοκέρης (65′ Φούντας), Γκερεϊρο (30′ Μπουγαϊδης).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας (86′ Μοντέστο), Φέισα, Γκρέκο (78′ Μανιάτης), Μασάντο (65′ Ιμπαγάσα), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.