Η εκκλησία χρεοκοπεί… με ζιργκόν και πολύτιμους λίθους!



Μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πως τα διαθέσιμα της Εκκλησίας φθάνουν για δύο μήνες και εάν δεν βρεθεί τρόπος να βρεθούν αυτά τα χρήματα θα απολυθούν τουλάχιστον 300 άνθρωποι, υπάρχει σε ισχύ διαγωνισμός για την προμήθεια δεκάδων πολυτελών δώρων που θα προσφέρει η εκκλησία σε επίσημα πρόσωπα!

Σύμφωνα με το religiousnews.gr πρόκειται για 24 κατηγορίες δώρων, εγκόλπια, σταυροί, αρχιερατικές ράβδοι, δίσκοι, εικόνες και άλλα αναμνηστικά, άλλα φτιαγμένα από ασήμι, άλλα επιχρυσωμένα και επιπλατινωμένα άλλα απλώς επαργυρωμένα.

Εκτός των παραπάνω η Εκκλησία θα προμηθευτεί: Ασημένιες (σ.σ. όλα 925ο), επάργυρες και επίχρυσες αρχιερατικές ράβδους, ασημένιους, σταυρούς ευλογίας, εικόνες με επάργυρο διάκοσμο, ασημένιους δίσκους διαμέτρου 27 και 22 εκατοστών, ασημένια δισκοπότηρα, ασημένια καντήλια και αναμνηστικές πλακέτες που επίσης θα είναι επάργυρες ή επίχρυσες.

Το απίστευτο όμως σε αυτή την υπόθεση είναι οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η εκκλησία ζητεί οι λίθοι που θα επικολληθούν να είναι «ζιργκόν», ευρωπαικής κοπής (brilliant cut), χρώματος λευκού, κεχριμπαρί, σμαραγδί, ροδί και άκουα μαρίνα,  τα σμάλτα των εγκολπίων να είναι αρίστης ποιότητας, ενώ έχει απαίτηση «τα εγκόλπια και οι σταυροί (και το στέμμα και το δάκρυ) να έχουν εις ολόκληρον την οπισθίαν πλευράν δευτέραν πλάτην (πικό), κατά τρόπον όμως ώστε να φαίνωνται οι λίθοι και το σμάλτον».

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στη Μονή Πετράκη.

newpost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.