Το Σωματείο Βενζινοπωλών Ν. Κοζάνης για τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης



Οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις του κλάδου μας έδωσαν τον αγώνα τους με την συμπαράσταση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων με συμμετοχή που άγγιζε το 99%.  

Στον αγώνα μας βρήκαμε δίπλα μας όλες τις οργανώσεις καταναλωτών, εμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση έδειξε να αγνοεί το παλλαϊκό αίτημα για μια ανθρώπινη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, με παράλληλη «σκιώδη» επίθεση στα πρατήρια από τους γνωστούς πληρωμένους κονδυλοφόρους.  

Αυτό για μας σημαίνει ότι πάλι το μάρμαρο θα το πληρώσουν τα πρατήρια και τα φτωχά νοικοκυριά.

Θεωρούμε ότι αυτό είναι έγκλημα εναντίον του λαού και ιδιαίτερα για τους κατοίκους των βορείων περιοχών της πατρίδας μας, με πρώτη την Δ. Μακεδονία.

Καταγγέλλουμε αυτήν την στάση της κυβέρνησης και την παραδίδουμε στην χλεύη του Ελληνικού λαού.

Σωματείο Βενζινοπωλών Ν. Κοζάνης
Ο πρόεδρος
Γιώργος  Χατζηκυπραίος

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
 
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012
Δελτίο τύπου
Θέμα: Διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

Οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων, δώσαμε όλο αυτόν το καιρό μια δύσκολη και άνιση μάχη με την κυβέρνηση, την τρόικα και τις δυνάμεις αφανισμού των πρατηρίων για να μη περάσει η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στη μάχη αυτή είχαμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη, τους καταναλωτές που πλήττονται και πολλές κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Μαυραγάνη και μία με τον υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα. Καταθέσαμε τις θέσεις μας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής. Ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Προσπαθήσαμε να πείσουμε για τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της αύξησης του ΕΦΚ.
 
Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε ούτε από τους υπουργούς ούτε από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων για συνάντηση, εκτός από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρρήγα, η οποία ήταν γνώστης των θέσεων και των αγώνων μας και στήριξε τις θέσεις μας.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της εξέλιξης είναι να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα κατά 450% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012, ενώ από τον Απρίλιο του 2011 η αύξηση είναι εξωπραγματική φτάνοντας στο 1.477%! Όλα αυτά θα τα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές και οι συνέπειες θα πλήξουν τα νοικοκυριά και πολλές επιχειρήσεις με πρώτες αυτές της αγοράς καυσίμων.

Οι οργανώσεις μας μετά από εκτίμηση της όλης κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ενσκήψει χειμωνιάτικος καιρός αποφάσισαν:
·        Να συνεχίσουμε τη μάχη για μείωση του     ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με οποιαδήποτε πρόσφορη μορφή μέχρι να δικαιωθούμε.
·        Να λάβουμε υπόψη τις κοινωνικές ανάγκες πολλών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και με βάση την κοινωνική ευαισθησία που μας διακρίνει, σε αντίθεση με την κυβερνητική αναλγησία, να προτείνουμε στις κατά τόπους Ενώσεις να ξεκινήσουν  τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012.
·        Οι Ενώσεις μπορούν να καθορίσουν ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες τη δική τους θέση.
·        Να διευρύνουμε τη συνεργασία με τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις για να πετύχουμε φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης.

Για τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον κλάδο, για το περιβάλλον και την οικονομία η κυβέρνηση και η τρόικα φέρουν ακέραιη την ευθύνη.

Η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.
 
v     Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.),
v     Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ),
v     Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής,
v     Επαγγελματικό Σωματείο Εμπόρων Καυσίμων και Εκμεταλλευτών Σταθμών Αυτ/των  Ν. Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
v     Σωματείο Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.