Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στις εκδηλώσεις απόδοσης τιμών στον Οικουμενικό Πατριάρχη



Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης για συμμετοχή στις εκδηλώσεις απόδοσης τιμών στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη της Σιάτιστας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης.  

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας. Συμμετείχαν με τη σειρά που παρουσιάστηκαν το Σύνολο Βυζαντινής Χορωδίας των Θωμά Θεοδωρόπουλου και Θανάση Μηλιώκα, το Κιθαριστικό Σύνολο του Στέλιου Καραγιαννίδη, η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Δημήτρη Θεοδωράκη, το Σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας και Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Θεοδωράκη και το Σύνολο Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας υπό την καθοδήγηση των Νίκου Δούρβα και Θανάση Μηλιώκα. Με τα Μουσικά Σύνολα συνέπραξαν οι καθηγητές: Ανδρονίκη Αβάνη, Νίκος Δούρβας, Ιωάννης  Ζορπίδης, Θανάσης Μηλιώκας, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αντιγόνη Ντουσιοπούλου, Μαρούλα Παπαδοπούλου, Σοφία Συμεωνίδου, Πανάγιω Τρίκου, Ελένη Τσιλιπάκου, Νίκος Τσουμής, Δημήτρης Χασιώτης και οι απόφοιτοι του σχολείου μας Νίκος Σερέφας και Χρήστος Καρακουλάκης. Στον ήχο ήταν ο Ζαζάς Αθανάσιος.

Μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παύλο παρακολούθησε την εκδήλωση η Ιερά Ακολουθία του Παναγιώτατου και ο Ιερός Κλήρος της Μητρόπολεώς μας και άλλων περιοχών, σύσσωμη η δημοτική αρχή και η πολιτική ηγεσία του τόπου, ο Διευθυντής Δρ Σαββιλωτίδης Κοσμάς και υψηλόβαθμα στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Έλενα Ζυγούρη και άλλοι επίσημοι.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, προσκάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού μας Σχολείου να επισκεφτούν το Φανάρι και να γνωρίσουν από κοντά αυτό το ένδοξο και ιερό κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνισμού.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για την συμμετοχή τους στη συναυλία αλλά και για το ήθος με το οποίο παρακολούθησαν την εκδήλωση δεδομένων και των χωροταξικών ιδιαιτεροτήτων. Επιπλέον συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην συναυλία, οι οποίοι απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι παρόλο που οι μηνιαίες αποδοχές τους συνεχώς μειώνονται οδηγώντας γενικότερα τον κλάδο σε εξαθλίωση, είναι πάντα επί των επάλξεων, έτοιμοι να δώσουν την μάχη συν Θεώ και Τέχνη για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αύριο.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Αναστασία Ματσαρίδου για το αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε και προσέφερε στο σχολείο μας προκειμένου να απονεμηθεί στον Παναγιώτατο και τον καθηγητή Χρήστο Όροβα για τη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση της συναυλίας μας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο έργο του Σχολείου μας.

Ολοκληρώνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας προσπαθεί, αγωνίζεται, προχωρά με συνοδοιπόρο την ευλογία του Παναγιώτατου, την αγάπη για την τέχνη και τη νέα γενιά, προσδοκά καλύτερες μέρες για την εκπαίδευση και την Ελλάδα μας, υπόσχεται πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις για τη φετινή σχολική χρονιά και με τον δικό του μοναδικό τρόπο λέει όχι στην ηθική και πνευματική κρίση και εξαθλίωση.

Με τιμή
Δρ. Μαρία Ντούρου
Διευθύντρια Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.