Όλα τα ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ! Εκδότες, επιχειρηματίες, γιατροί και δικηγόροι στη λίστα…



Την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν χρήματα στην τράπεζα HSBC, και το οποίο παραδόθηκε πριν δύο χρόνια από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτει το Σάββατο σε έκτακτη έκδοση το περιοδικό HOT DOC.

Στη λίστα, η οποία έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σύστημα και έχει προκαλέσει «ντόμινο»  αντιδράσεων, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και εκδότες.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί- όπως αναφέρεται εξάλλου και στο δημοσίευμα, είναι πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει μόνο όσα πρόσωπα έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC.

Στο δημοσίευμα, επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Έκπληξη προκαλεί ότι στη λίστα περιλαμβάνονται… συνταξιούχοι, φοιτητές, νοικοκυρές, που μάλλον δύσκολα θα μπορούν να δικαιολογήσουν, εισοδηματικά, τη συμπερίληψή τους στη λίστα, αλλά γι’ αυτό αρμόδιες είναι οι εποπτικές αρχές. Αυτό που απομένει πλέον να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Αρχές είναι εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής στις εν λόγω συναλλαγές ή εάν τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί νόμιμα στην εφορία.

Η λίστα, την οποία δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, είναι εξαιρετικά εκτενής, καθώς περιλαμβάνει 2.059 ονόματα, εν τούτοις ανάμεσα σε όσους καταγράφονται προκαλούν ξεχωριστή αίσθηση ονόματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατέχουν περίοπτη θέση στο δημόσιο βίο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της λίστας, αναφέρονται, μεταξύ άλλων,η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη (η οποία αναφέρεται και ως Πελέκη και ως Βουλγαράκη), οι εκδότες Γεώργιος Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, αλλά και η Μαρία Μπόμπολα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, οι κοσμηματοπώλες Κώστας Καίσαρης και Απόστολος Βιλδιρίδης, οι επιχειρηματίες Παναγιώτης – Δημήτριος Μαρινόπουλος, Στέφανος Μαρινόπουλος και Κασσάνδρα – Μόσχα Μαρινοπούλου, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος, η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η επιχειρηματίας Αλίκη Μπενρουμπή, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χαϊτογλου, o βιομήχανος Κωνσταντινος Χαϊτογλου, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο δραστηριοποιούμενος στα τρόφιμα Νικόλαος Χαϊτογλου, ο εμπορος Βασίλειος Ζούλοβιτς, ο Σταύρος Βανικιώτης των πολύτιμων λίθων, η εταιρεία Ιντεραμέρικαν, η εταιρεία Coca Cola 3E, η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, ο επιχειρηματίας στο χώρο της κλωστουφαντουργίας Γιώργος Ακκάς, ο ασχολούμενος με τις επιχειρήσεις Ορφέας Βεϊνόγλου – Μοσχόπουλος, o Θεόδωρος Βελισσαρόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ο Παναγιώτης Αγρανιώτης μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι, ο Βασίλειος Δανιηλίδης οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης Καραϊτιανός Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών / Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ο Σωτήριος Στυλογιάννης χειρουργός στην Αθήνα, ο Πετρίδης Πτολεμαίος ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπαδημητρίου γυναικολόγος στην Αθήνα, η Iωάννα Σάκκουλα σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα», ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο βιομήχανος Δημήτριος Μυλωνάς, η τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, ο Αχιλέας Ραξέβσκυ που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενδύματος, ο Ιωάννης Βουράκη, ο ζωγράφος Θεόδωρος Μανωλίδης, ο επενδυτής Παναγιώτης Βοϊλης, οι ασχολούμενοι με το κόσμημα Δημήτριος Σαραντόπουλος, Βάλια Σαραντοπούλου και Αλεξανδρος Σαραντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καϊλης πρώην Διοικητής της ΔΕΗ, o επιχειρηματίας Ηλίας Λαλαούνης, o Αλέξης Σκαναβής, συνεκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» κ.ά.

Ο Παναγιώτης Λάμψιας διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ και με επιστολή του, αναφέρει ότι πρόκειται για υπόθεση πλαστογραφίας αφού όπως εξηγεί ουδέποτε ο ίδιος είχε ή έχει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε στην HSBC.

Είναι σαφές πως το newpost.gr θα δημοσιευσει οποιαδήποτε δήλωση ή διάψευση προσώπου εμφανιζόμενου στην εν λόγω λίστα.

Αυτή είναι η επίμαχη λίστα με τα 2.059 ονόματα των μεγαλοκαταθετών και για να δείτε ευκρινώς τα ονόματα κάντε κλικ στην φωτογραφία και αφού ανοίξει, πατήστε δεξί κλικ. Στη συνέχεια μπορείτε να πατήσετε προβολή εικόνας και με το ποντίκι να κάνετε ζουμ για να διαβάσετε αναλυτικά τη λίστα.

newpost.gr

Σχετικές φωτογραφίες:



lisarxi.jpgLISTA2.jpegPAGE4.jpegPAGELISTA.jpegPAGENW.jpegPAGE34.jpgLISTA23333.jpeglista64.jpegPAGE32222.jpglistalaga.jpg

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.