Γ. Κασαπίδης: Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι διατηρώ καταθέσεις σε τράπεζες του Εξωτερικού



Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε βουλευτές, (μεταξύ αυτών και ο κ. Κασαπίδης) που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, ο κ. Κασαπίδης δήλωσε:

“Ουδέποτε από τη γέννησή μου έως σήμερα διατηρούσα καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε δημοσίευμα ως προς το πρόσωπό μου που σχετίζεται με την περιβόητη λίστα Lagarde.

Αναρωτιέμαι για τους λόγους του συγκεκριμένου δημοσιογράφου που προέβη σ’ αυτή την πράξη και όσων την αναπαράγουν.

Είτε πρόκειται για μαύρη προπαγάνδα είτε για απονενοημένες πράξεις αναζήτησης προσωρινής προβολής και δημοσιότητας.

Άλλωστε ευθύς αμέσως μετά το φιάσκο με το ¨στικάκι¨ των κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου καταθέσαμε ερώτηση με άλλους συναδέλφους μου στη Βουλή για την αποστολή στην Ελλάδα της αυθεντικής λίστας απευθείας από την κα Lagarde και τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων που επιβάλλονται για την υπόθεση αυτή.

Όσον αφορά για τις καταθέσεις μου και όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στη φορολογική μου δήλωση και τη δήλωση πόθεν έσχες, αυτά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου επώνυμου κρατικού λειτουργού, δημοσιογράφου ή άλλου πολίτη, καθώς δημοσιεύονται ετησίως από τη Βουλή.

Ωστόσο, όπως δήλωσα και πρότεινα και κατά το παρελθόν, “για κάθε δημόσιο κρατικό λειτουργό, αιρετό ή διορισμένο και για κάθε δημοσιογράφο, να δίδονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά από την πρώτη μέρα της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Για την ίδια περίοδο κάθε ενδιαφερόμενος Έλλην πολίτης, επώνυμα να μπορεί να εξετάσει και τις σχετικές δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων (φορολογικές δηλώσεις, τραπεζικές καταθέσεις) των συγγενικών προσώπων 1ου και 2ου βαθμού συγγένειας των δημοσίων λειτουργών και των δημοσιογράφων”.

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για το πρόσωπό μου και όχι μόνο από την εκλογή μου το 2002 ως Νομαρχιακός σύμβουλος αρχικά, αλλά και ως βουλευτής στη συνέχεια το 2004, αλλά και από την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Εύχομαι να πιστεύουν τα ίδια και οι συντάκτες του δημοσιεύματος που προαναφέρεται και όσοι το αναπαράγουν”.

Παρακάτω ακολουθεί το περιεχόμενο της σχετικής ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Οικονομικών
 
Θέμα: «Πίνακες με τα ονόματα και έλεγχοι των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποστείλει εμβάσματα σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού»

Οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν ονόματα και αριθμούς, για να σταματήσει το κρυφτούλι και το «όλοι ίδιοι είμαστε» και κυρίως «μαζί τα φάγαμε». Γιατί απλά κ. Υπουργέ, δεν τα φάγαμε μαζί και γιατί οι ευθύνες πρέπει να αποκτήσουν ονόματα. Τέλος το κρυφτούλι πίσω από το «υπεύθυνο» πολιτικό σύστημα. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να κατονομαστούν.

Γι’ αυτό ζητάμε να κατατεθούν στη Βουλή, οι πίνακες με τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποστείλει εμβάσματα σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού για τα έτη 2009, 2010 και 2011, καθώς και τα συνολικά ποσά ανά πρόσωπο αυτών των εμβασμάτων.
 
Επιπλέον, ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά αυτά προέρχονται από φοροδιαφυγή και να αποδοθούν τα αναλογούντα διαφυγόντα έσοδα στο Δημόσιο;

2.      Στην περίπτωση που για κάποιες από τις ανωτέρω υποθέσεις έχουν διενεργηθεί φορολογικοί έλεγχοι, πόσες είναι αυτές οι υποθέσεις και τι ποσά φόρων έχουν έως τώρα βεβαιωθεί;

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.