Α’ Κύκλος Συζητήσεων για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου στο ΤΕΙ Κοζάνης



ΘΕΜΑ «Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:  Ο ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ»

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης  και ο Σ.Π.Ο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Περιφερειακή Επιτροπή  Νεολαίας , ξεκινούν τον Α’ Κύκλο Συζητήσεων για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 20:00 στο Μικρό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  στην Κοζάνη. Προσκεκλημένος Εισηγητής  για το πρώτο θέμα με τίτλο  :  “Ο Πόντος κατά την αρχαιότητα”  είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ηλίας Πετρόπουλος.  

Στόχος της πιλοτικής αυτής πρότασης είναι οι «Κύκλοι»  αυτοί  να ενισχύσουν την ηθική συνοχή της Ποντιακής Νεολαίας   δια-λόγων και συζητήσεων με κύριο άξονά της το επιστημονικό δυναμικό των Περιφερειών αλλά και της χώρας μας. Η θεματολογία είναι διερευνητική και δυναμική  προσαρμοσμένη  στους σύγχρονους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα των Νέων.

Την επιστημονική επιμέλεια για την επιλογή του θεματολογίου, καθώς και των εισηγητών αναφορικά με τον πρώτο «Κύκλο Συζητήσεων» με επίκεντρο την ιστορία, έχει ο κ. Στυλιανός Ιωαννίδης, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, πτυχιούχος του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών (Τ.Β.Σ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Κοινωνικές, Πολιτισμικές και Πολιτικές δομές των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, στο Τ.Β.Σ.

Οι «Κύκλοι» βρίσκονται υπό την Αιγίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,  σε συνέχεια των επετειακών  εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση τριάντα πέντε χρόνων από την  ίδρυσή του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.