Κουκουλόπουλος: «Να βάλουμε τέλος στις αθέμιτες και παράνομες πρακτικές των τραπεζών»



koukoulopoulos326 vouliΤην άμεση και επιτακτική ανάγκη να μπει τέλος στις αθέμιτες και παράνομες πρακτικές των τραπεζών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αντί να διευκολύνουν την πραγματική οικονομία που περνάει δύσκολες ώρες, της δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα, τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής επίσημη γραπτή αναφορά εταιρείας, με την οποία καταγγέλλει ότι της παρακρατήθηκε παράνομα η χρηματοδότηση που έπρεπε να λάβει από το ΕΣΠΑ, για να αποπληρωθεί στεγαστικό δάνειο ενός εκ των εταίρων της, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, σημείωσε τα εξής: «κύριε Υπουργέ, εφόσον ήδη οι τράπεζες είναι σε δημόσιο έλεγχο, πρέπει κάποιος να τις βάλει στη στράτα και πρέπει κάποιος να τις βάλει στη στράτα τώρα. Για την ώρα, παραμένουν ακόμα οι παλιές διοικήσεις στις τράπεζες, οι οποίες ακολουθούν πρακτικές που προκαλούν την κοινωνία και δημιουργούν προβλήματα στην πραγματική οικονομία».
    
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του επεσήμανε ακόμα πως

«Ζούμε στην πραγματικότητα και ξέρουμε ότι υπάρχουν μία σειρά αθέμιτες και παράνομες πρακτικές. Είναι παράνομη αυτή για την οποία μιλάω και σε αυτά πρέπει να μπει ένα τέλος, αν θέλουμε να ανακάμψει η πραγματική οικονομία.

Και υπογραμμίζω, κύριε Υπουργέ, ότι δεν το κάνω αυτό για εντυπωσιασμό, για να καταθέσω μία καταγγελία στη Βουλή, αλλά για έναν ουσιαστικό λόγο. Σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να λειτουργήσει το νέο ΕΤΕΑΝ ΤΕΜΠΜΕ, το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας. Για το Ταμείο αυτό υπάρχει προσδοκία από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ότι θα τους δοθούν δάνεια με επιτόκια 4%, με εγγύηση το ΕΣΠΑ και όχι τα περιουσιακά τους στοιχεία, για να πάρουν πραγματική ανάσα ζωής χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Φανταστείτε, να ακολουθείται από τις τράπεζες αυτή η απόλυτα αθέμιτη και παράνομη πρακτική, όταν μάλιστα αυτά τα ποσά που δίνονται γι’ αυτούς τους λόγους,  διασφαλίζεται από το Νόμο ότι δεν μπορούν να κατασχεθούν.

Ας το πάρουν, λοιπόν, απόφαση οι τράπεζες και οι τραπεζίτες -όσο είναι ακόμα στις διοικήσεις- ότι δεν είναι κράτος εν κράτη. Ας αναγνωρίσουν και ας αποφασίσουν ότι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην κρίση, την οποία έχουν κληθεί να σηκώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Κυρίως, όμως, εμείς, ως Κυβέρνηση, ας πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, για να δώσουμε και κάποια μηνύματα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία».     

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.