Η Τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ(μ-λ) με αφορμή την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στην Κοζάνη



kozani zografiaΣκέψεις με αφορμή την «αιμοδοσία του μίσους…

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια έντονη συζήτηση και φιλολογία σε σχέση με την κατάθεση αίματος από τους Χρυσαυγίτες μόνο για  Έλληνες.

1ον. Πρέπει επιτέλους να εξηγηθεί τι γίνεται. Από τη μια οι Χρυσαυγίτες λένε στα ΜΜΕ ότι το αίμα είναι μονάχα για Έλληνες, από την άλλη ο διοικητής κ το προσωπικό της αιμοδοσίας, κατόπιν ερωτήσεως εργαζόμενης, είπαν ότι το αίμα κατατίθεται για να το διαχειριστεί η αιμοδοσία όπως θέλει. Η αλήθεια όμως δεν πρέπει να κρύβεται χάριν της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου που θέλει να προκαλέσει η χρυσή αυγή με τους γκεμπελίσκους της, άλλα ούτε και χάριν της λογικής της ηρεμίας και της μη αναταραχής.

2ον. Εάν κάποιος θέλει να δώσει αίμα, έρχεται σαν άνθρωπος σεμνά και ταπεινά και καταθέτει το αίμα του γιατί ξέρει τι κάνει, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κανάλια. Εάν κάποιος έρχεται να δώσει το αίμα του για  μικροκομματικό καιροσκοπισμό ή για να στείλει μήνυμα μίσους και απειλής έρχεται με κανάλια, με μαύρες μπλούζες με χρυσά γράμματα, με σημαίες και φυσικά με την ακολουθία καναλιών.

3ον. Ότι και να ισχύει πάντως η ουσία παραμένει η ίδια. Η αισχρή και

προκλητική άποψη της Χρυσής αυγής ενσαρκώνεται σε αισχρές και προκλητικές πρακτικές. Το ότι δίνουν αίμα μόνο για Έλληνες ή τουλάχιστον το ότι το πλασάρουν έτσι , αποδεικνύει  όχι ότι αγαπούν τον ελληνικό λαό και ότι τον στηρίζουν, αλλά ότι μισούν τους μετανάστες και οτιδήποτε διαφορετικό σε αυτόν τον τόπο. Αποδεικνύει το ότι θεωρούν ότι έχουν περισσότερα κοινά με την αστική τάξη αυτού του τόπου κ στηρίζουν την πολιτική τους που μας έφερε μέχρι εδώ, παρά με έναν μεροκαματιάρη αλβανό ή έναν φτωχό πακιστανό. Αυτοί λοιπόν που τόσο κόπτονται για την Ελλάδα είναι έτοιμοι να δώσουν το αίμα τους στους  Έλληνες μεγαλοβιομήχανους ή στο Ελληνικό κεφάλαιο που έχει στραγγίξει τον εργαζόμενο λαό, αλλά ποτέ σε έναν ξεριζωμένο από τον πόλεμο πακιστανό ή σομαλό.

Εάν νοιαζόντουσαν ή στήριζαν τον λαό δε θα ήθελαν να τον διαιρέσουν στα δυο, σε έλληνες και σε ξένους, ώστε να είναι πιο ευάλωτος στο κεφάλαιο και στις ορέξεις του. Οι εργαζόμενοι  ξέρουνε καλά πως είτε έλληνες είτε ξένοι είναι  όλοι κάτω από τον ίδιο ζυγό, υποφέρουνε τα ίδια δεινά και χωρισμένοι θα αποτελούν έρμαια των ελλήνων και ξένων κουμανταδόρων.

Εάν νοιαζόντουσαν για τον λαό δε θα αποπροσανατόλιζαν στη συζήτηση του ποιος φταίει για την ανεργία ή του ποιος ρίχνει τα μεροκάματα. Η χρυσή αυγή  κατηγορώντας τη  ρουμάνα καθαρίστρια ή τον αλβανό οικοδόμο, λες και αυτοί είναι που έχουν τη δύναμη και χωρίζουν τη γη,  βγάζει  λάδι τα μεγάλα αφεντικά, την αστική τάξη, το ΔΝΤ,  την Τρόικα και τον ιμπεριαλισμό. Κρύβει τους πραγματικούς ενόχους γιατί ουσιαστικά τους στηρίζει. Απόδειξη αποτελούν  οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής, που ποτέ δεν κάνουν αναφορά στα αίτια της κρίσης ή της ανεργίας  ή της φτώχειας παρά μόνο στους μετανάστες. Όπως επίσης απόδειξη αποτελούν και τα λόγια του Μιχαλολιάκου, «ο λευκός Ευρωπαίος είναι σύμμαχος μας, ακόμα και αν είναι εγκληματίας» και ότι «και οι Έλληνες εργαζόμενοι θα πρέπει να ρίξουν τις απαιτήσεις τους». Αυτές  λοιπόν είναι οι … «αξίες» της Χρυσής Αυγής για να μη μιλήσουμε για τις ωδές που κάνουν στους ναζί και στον Χίτλερ.

Ο ελληνικός λαός δε θα πρέπει να αποπροσανατολίζεται από τέτοιου είδους πρακτικές. Ο αγώνας ενάντια στη δουλεία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα άλλα ενωμένοι, έλληνες κ ξένοι, έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο μακριά από την αδικία, την πείνα και την δυστυχία.

Τέλος, η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και αυταπάρνησης, αλληλεγγύης και μεγαλοψυχίας και ουδεμία σχέση έχει με κίνητρα μίσους, ρατσισμού και φασιστικών λογικών.

Το κείμενο είναι ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του κκε(μ-λ) με αφορμή την αιμοδοσία που διοργάνωσε η χρυσή αυγή.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.