Επίσκεψη στο ΕΒΕ Κοζάνης του Εμπορικού Ακολούθου του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη



epimelhthrio kozanis645Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης (ΕΒΕ) επισκέφθηκε  το μεσημέρι της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2012 ο Εμπορικός Ακόλουθος του Τούρκικου Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κ. Kemal Sinan  Tuzun, με τον οποίο ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Κυριακίδης και μέλη της Διοίκησης του Φορέα αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για προώθηση  επιχειρηματικών συνεργασιών.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός ακόλουθος ενημερώθηκε από τον κ.  Κυριακίδη για τους βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους  της Περιφερειακή Ενότητας Κοζάνης και  έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες επαφών που υπάρχουν με Επιμελητήρια περιοχών της γειτονικής χώρας  με κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας περιφέρεια, μέσω των οποίων θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν επωφελείς επιχειρηματικές συνεργασίες προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Sinan Tuzun ζήτησε να επισκεφθεί το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης προκειμένου να έρθει σε άμεση επαφή με τους επιχειρηματίες που θα βρίσκονταν εκεί για το στήσιμο των περιπτέρων τους, εν όψει  της έναρξης της 28ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν  θα ήταν δυνατό να παραβρεθεί στα εγκαίνια αυτής στις 19/9/2012.

Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε., καθώς και ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Γιώργος Ευρενιάδης  ξενάγησαν τον εκλεκτό επισκέπτη στους χώρους της έκθεσης εν μέσω εντατικών εργασιών για την προετοιμασία των περιπτέρων.

Η εντύπωση που απεκόμισε ο επισκέπτης για τη δυναμική της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής του,  όπως ο ίδιος είπε, ήταν ότι υπάρχει δυνατότητα με καλή θέληση και των δύο πλευρών για περαιτέρω  διερεύνηση των δυνατοτήτων εξαγωγών τοπικών προϊόντων διαφόρων κλάδων στην Τουρκία και στα πλαίσια αυτά συζητήθηκε η προώθηση στενότερης συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κοζάνης με το Τουρκικό Προξενείο σε θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας γενικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κυριακίδης τόνισε ότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η υποστήριξη των μελών  στις προσπάθειές τους για αύξηση των εξαγωγών, ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα και ο τόπος, είναι το ζητούμενο για το ΕΒΕ και η διοίκησή του θα επιδιώξει- μετά τη γνωριμία με τον Εμπορικό Ακόλουθο του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη -από κοινού να πετύχουν νέες συνεργασίες προς αμοιβαίο όφελος και των δύο πλευρών.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.