Αναστολή λειτουργίας του Δήμου Κοζάνης – Αιρετοί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο



dimarxeio koz345345Σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ,  μετά τις νέες περικοπές στους ήδη μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Κοζάνης, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 σε αναστολή της λειτουργίας του. Αιρετοί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές.

Οι κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Κοζάνης όπως σε όλους τους δήμους της χώρας, πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις επιπλέον περικοπές στους πόρους της αυτοδιοίκησης κατά 30%, που είναι ήδη μειωμένες κατά 60% για την τριετία 2009-2012, και επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.

«Σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση, αιρετοί και εργαζόμενοι, αγωνιζόμαστε για την οικονομική επιβίωση του Δήμου. Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, είναι ότι ο αγώνας της αυτοδιοίκησης είναι αγώνας για τον πολίτη, για τις υπηρεσίες που απολαμβάνει, καθώς η συρρίκνωση των οικονομικών της οδηγεί μονοσήμαντα σε περιορισμό της δραστηριότητάς της και των παροχών προς τους πολίτες», τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας.

«Είμαστε όλοι εδώ να

διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις περικοπές που γίνονται στους δήμους. Οι δήμοι είναι εκείνοι που ενώ επιφορτίζονται με υπηρεσίες, δεν λαμβάνουν χρήματα. Πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δήμοι στους πολίτες», δήλωσε ο  Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Βαβλιάρας.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και χρόνια είναι ο φτωχός συγγενής ενός συγκεντρωτικού κράτους, και αυτή η κατάσταση έρχεται τώρα να αγγίξει τις υπηρεσίες που παρέχουν οι Δήμοι στους πολίτες. Σε μία περίοδο που διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή, είναι σημαντικό οι δήμοι να στηριχθούν καθώς είναι ο πιο κοντινός θεσμός στους πολίτες», επεσήμανε ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντίνος Πουτακίδης, δήλωσε πως «  με τις περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, βάλλεται ο βασικός πυλώνας της συνοχής της κοινωνίας και της δημοκρατίας, και πρέπει να αντισταθούμε όλοι, καθώς το ζήτημα αφορά και τον τελευταίο κάτοικο της περιοχής της Ελλάδας».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.