Αναζήτηση στέγης για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο



kozani apo ailia 235255Την σχολική στέγη που θα φιλοξενήσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο για παιδιά με αναπηρία αναζητεί ο Δήμο Κοζάνης, με προτεινόμενα μέχρι στιγμής το Γυμνάσιο Ποντοκώμης και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κώμης τα οποία και μπορούν να διαθέσουν τον αριθμό των αιθουσών που είναι απαραίτητες για την διδασκαλία των μαθητών. Το εν λόγω σχολείο φιλοξενήθηκε κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το οποίο είχε παραχωρήσει 2 αίθουσες, προσωρινά και μόνο για την περσινή χρονιά. Οι ανάγκες για την φετινή χρονιά έχουν αυξηθεί καθώς οι μαθητές μέχρι στιγμής και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές, φτάνουν τους 18, οπότε και χρειάζονται περισσότερες από 6 αίθουσες για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης, ήδη έχουν προηγηθεί συσκέψεις με τους Διευθυντές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για ένα σχολείο που όπως τόνισε πρέπει να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Εν τω μεταξύ για

την επικείμενη μεταφορά του ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αισθητικοκινητικές Διαταραχές Δυτικής Μακεδονίας «η Ηλιαχτίδα», ζητώντας να βρεθεί μια σχολική μονάδα που να πληροί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση τους στην πόλη της Κοζάνης.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.