Κόντρα για την καταδικαστική απόφαση εις βάρος των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δ. Κοζάνης



dimarxeio koz345345Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης συζητήθηκε το θέμα της καταδικαστικής απόφασης της περασμένης εβδομάδος, με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ένας έτος αναστολή, των 6 μελών (μεταξύ αυτών του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα και της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Α. Νανοπούλου)  της Δημαρχιακής Επιτροπής την 1/1/2011 για παράβαση καθήκοντος, σε θέμα της επιτροπής, που αφορούσε τη διένεξη ενός ιδιοκτήτη και ενός ενοικιαστή για το μίσθωμα καταστήματος και το κατά πόσο θα έπρεπε ο Δήμος να προχωρήσει σε σφράγισμα του καταστήματος.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης σημείωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ομόφωνη και έτσι δεν τίθεται θέμα ύπαρξης πολιτικής σκοπιμότητας και πρόσθεσε πως ασκήθηκε έφεση.

Ο κ. Μαλούτας πάντως πρόσθεσε πως «δεν είχαμε την ευκαιρία από δική μας ευθύνη και δεν μας το απαγόρεψε κανείς, να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αφού εξουσιοδοτήσαμε τη νομική υπηρεσία το δήμου για την εκπροσώπηση, έχοντας όμως τη βεβαιότητα ότι θα αναβληθεί η δίκη.

Στην επόμενη φάση, στο εφετείο θα παραστούμε».

Όσον αφορά το αν τίθεται ζήτημα έκπτωσης από το αξίωμα ο κ. Μαλούτας ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση καθώς δεν επήλθε βλάβη στα οικονομικά του δήμου.

Από την πλευρά της η κα Νανοπούλου ανέφερε πως «η δικαστική απόφαση που είναι εις βάρος όλων των μελών της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής, αφορά μια εντελώς ασήμαντη, από πολιτικής και κοινωνικής άποψης, ιδιωτική μισθωτική διαφορά. Δυστυχώς στην αυτοδιοίκηση δεν δίνουν τις αρμοδιότητες, που διεκδικούμε, αλλά κάποια βάρη, μεταξύ αυτών να κάνει και το αστυνομικό όργανο και τον δικαστή».

Η κα Νανοπούλου κατηγόρησε το Δήμο για λάθους χειριμούς καθώς σημείωσε πως « δεν δέχομαι στη ηλικία μου, μετά από τόσα χρόνια στα κοινά και λόγω του επαγγέλματος μου να έχω έστω πρωτόδικα μια καταδικαστική απόφαση, επειδή κάποιοι δεν είδαν τις τροποποιήσεις του νόμου και μας συμβούλεψαν να μην παρασταθούμε γιατί θα πάμε σε άλλο βαθμό. Εγώ ήθελα να είμαι εκεί και να υπερασπίσω τον εαυτό μου. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν υπάρχει δόλος ή βλάβη».

Τέλος ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε γενικά στη  λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τονίζοντας πως υπάρχει  «κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα και μαγαζιά με την ανοχή και τη συνενοχή του Δήμου.

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο φωνάζουμε για αυτό το θέμα. Εμείς ζητούμε την τήρηση της νομοθεσίας».

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.