Και πάλι στο προσκήνιο το «Ξενία»!



xenias kozaniΤο θέμα της πλήρους και χρόνιας εγκατάλειψης του ξενοδοχείου «Ξενία» και όλα τα περιθώρια αξιοποίησης του βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο.  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», ο δήμαρχος ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες που, επιτέλους, θα δώσουν λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που χρονίζουν στην περιοχή μας, παρά τις κατά καιρούς εξελίξεις και δεσμεύσεις της πολιτείας και ειδικά της ΕΤΑΔ.

Ο πρόεδρος της Εταιρίας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα του «Ξενία» Κοζάνης, όμως η αλήθεια είναι πως κάτι ανάλογο ακούγεται εδώ και χρόνια, με το ξενοδοχείο να έχει, όμως, εγκαταλειφθεί στην τύχη του.  Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας είχε και άλλες συναντήσεις, που αναφέρονται σε χθεσινό δελτίο Τύπου, που έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία συμμετοχής του Δημάρχου Κοζάνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου  αποτιμήθηκαν τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων, που πραγματοποίησαν οι δήμοι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο κ. Μαλούτας πραγματοποίησε σειρά επαφών για ζητήματα του Δήμου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτέμβρη 2012, ο Δήμαρχος Κοζάνης συναντήθηκε  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, με τον οποίο ανέλυσε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο και σχετίζονται με την αρμοδιότητά του.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκη Παπαγεωργίου, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και τον τοπικό πόρο ανάπτυξης, μιας και ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός δήμος της χώρας.

Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) κ. Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για την ανάγκη άμεσης λύσης του ζητήματος αξιοποίησης του Ξενία, το οποίο παραμένει εγκαταλελειμμένο και ρημάζει εδώ και χρόνια».

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.