Η νέα φουρνιά των υπερηρώων στα κόμικς!



comics banner45674Οι δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες κόμικς, η DC Comics και η Marvel, ανταγωνίζονται ποια θα παρουσιάσει τον πιο «διαφορετικό» χαρακτήρα.  

Κάτι αλλάζει τον τελευταίο καιρό στα αμερικανικά κόμικς. Οι δύο μεγάλες εταιρείες το χώρου, η DC Comics και η Marvel, στο πλαίσιο του μεγάλου ανταγωνισμού που έχουν μεταξύ τους, άφησαν στην άκρη το πρότυπο του μάτσο, σωματώδους, «Άρειου» άντρα και παρουσιάζουν ήρωες των οποίων τονίζουν την διαφορετικότητα, είτε όσον αφορά στην καταγωγή, είτε όσον αφορά στις σεξουαλικές προτιμήσεις. Ξεχάστε τον Thor και τον Captain America. Η νέα φουρνιά υπερηρώων είναι σκουρόχρωμη και δεν πολυενθουσιάζεται με τις γυναίκες…

Την αρχή έκανε η Marvel φέτος την άνοιξη όταν σε ένα τεύχος των X-Men παρουσίασε ένα εξώφυλλο που σόκαρε. Ο Northstar, ένας από την ομάδα των υπερηρώων Χ-Men, όχι μόνο είναι γκέι, αλλά και παντρεύτηκε τον φίλο του! Η απάντηση της DC Comics ήταν άμεση. Ο Green Lantern, ο υπερήρωας που

πρόσφατα είδαμε και σε ταινία, έπειτα από 72 χρόνια «μάτσο» καριέρας στις σελίδες των κόμικς (όπου μάλιστα έχει κάνει 2 γάμους και παιδιά) μετατράπηκε σε ομοφυλόφιλο και μας σύστησε τον δεσμό του!

Νωρίς το καλοκαίρι η Marvel προχώρησε σε μια ακόμη πιο εντυπωσιακή κίνηση, όταν ξανασχεδίασε έναν από τους πιο διάσημους ήρωές της, τον Spiderman, και τον παρουσίασε ως έγχρωμο, λατινοαμερικανικής καταγωγής! Την εβδομάδα που πέρασε ήλθε η απάντηση της DC Comics, κάπως πιο συντηρητική πάντως. Δεν προχώρησε κι αυτή στην αναγέννηση ενός ήρωά της με νέα καταγωγή, αλλά εισήγαγε ένα νέο χαρακτήρα, τον Σάιμον Μπαζ, επίσης στα κόμικς του Green Lantern.

Ο Μπαζ, που μπήκε στην ομάδα του Green Lantern, μια ιδιαίτερη, διαγαλακτική αστυνομία, είναι Αμερικανός μουσουλμάνος, αραβικής καταγωγής και μάλιστα στο δεξί του χέρι έχει εμφανές ένα τατουάζ στα αραβικά. Γράφει “al-shuja’a” («θάρρος») και συμβολίζει την αποφασιστικότητά του να αφήσει πίσω το τρομαγμένο του παρελθόν και να γίνει ένας θαρραλέος τιμωρός του εγκλήματος. Ο Μπαζ υπήρξε και ο ίδιος εγκληματίας, αφού πριν γίνει μέλος της παρέας του Green Lantern έκλεβε αυτοκίνητα. Ήταν, όπως υπονοεί η ιστορία του, θύμα προκαταλήψεων και φυλετικών διακρίσεων, αφού απολύθηκε από το εργοστάσιο αυτοκινήτων όπου δούλευε, λόγω της καταγωγής του και αφού συνελήφθη και από τις αρχές ως ύποπτος τρομοκρατικής ενέργειας μόνο και μόνο επειδή ήταν Άραβας.

newsbomb.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.