Ακατάλληλο και επικίνδυνο το πόσιμο νερό στην περιοχή Πενταλόφου! Καταγγελία κατοίκων κατά δασαρχείου για υπερβολική ξύλευση



pentalofos koz6543Μετά από ανεύθυνη εντολή του δασαρχείου Τσοτυλίου αποφασίστηκε η υπερβολική και αμέθοδη ξύλευση των δασών του κοινοτικού διαμερίσματος Πενταλόφου.

Η ανάθεση αυτού του έργου σε ξένα συνεργεία έφερε αναστάτωση στις δασικές εκτάσεις με αποκορύφωμα την ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων γύρω από την τοποθεσία ‘’Φτέρη’’ όπου βρίσκονται οι πηγές άντλησης νερού για το δίκτυο ύδρευσης των προαναφερθέντων οικισμών .

Η είσοδος βαριών μηχανημάτων προκάλεσε πλήρη ανατροπή των φυσικών συνθηκών με αποτέλεσμα μετά από κάθε βροχή το χώμα που ανέσκαψαν να γίνεται λάσπη και να μπαίνει στις δεξαμενές κάνοντας ακατάλληλο και επικίνδυνο το πόσιμο νερό.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Την άμεση διακοπή της υπερβολικής υλοτόμησης ,τον έλεγχο του τρόπου ξύλευσης από την τοπική αυτοδιοίκηση ,την επίσημη γνωμάτευση ειδικών για την ποιότητα του νερού μετά τη ρύπανσή του και την αποκατάσταση της βλάβης, την εξέταση από τις δημοτικές και δικαστικές αρχές των προθέσεων του δασάρχη Τσοτυλίου και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων γι’αυτή την καταστροφή που έβαλε σε κίνδυνο την υγεία όλων.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ,ΒΥΘΟΥ ,ΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ.

sierafm.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.