8η Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό Κοζάνης!



velventos klassikiH “Γιορτή Ροδάκινου “, που διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στο πανέμορφο και γραφικό Βελβεντό, είναι γεγονός! Η γιορτή που φιλοδοξεί χρόνο με το χρόνο να κάνει ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό το ροδάκινο του Βελβεντού, αλλά και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής ευρύτερα, έχει κατορθώσει να καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου.

Επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή πρόκειται να βρεθούν το τριήμερο Παρασκευή 3 το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου, στο Βελβεντό, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις και δοκιμάζοντας (τι άλλο;) νόστιμα και γευστικά ροδάκινα. Διοργανωτές η “Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού”, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» Μανώλης Στεργίου:

«Στόχος της γιορτής ροδάκινου είναι να προβάλουμε τα τοπικά μας προϊόντα και να γίνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο και να στηριχθεί το προϊόν του ροδάκινου. Έτσι, επιτυγχάνεται μια προβολή τόσο του προϊόντος, όσο και του τόπου». Όπως ο ίδιος προσέθεσε η φετινή παραγωγή ροδάκινου στο Βελβεντό είναι πολύ καλή, για αυτό και είναι μια επιπρόσθετη ευκαιρία για τον κόσμο ώστε να επισκεφθεί το πανέμορφο Βελβεντό και να δοκιμάσει (αλλά και να αγοράσει) νόστιμα, παραδοσιακά προϊόντα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ση φετινή γιορτή (όπως αντίστοιχα και πέρυσι), δεν θα συμμετέχει στη διοργάνωση ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Βελβεντό. Άλλωστε, αίτημα των κατοίκων της περιοχής ήταν και παραμένει η ανεξαρτησία του Βελβεντού, ως αυτόνομου Δήμου.

Τις ημέρες της γιορτές θα λειτουργεί περίπτερο γευσιγνωσίας στην κεντρική πλατεία Βελβεντού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 8ης Γιορτής Ροδάκινου

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού

Ημερίδα-Πρόγραμμα Ημερίδας

19.00 Προσέλευση κοινού

19.30 Έναρξη – χαιρετισμοί

20.00 «Έτρεχε και τρέχει το νερό στο ευλογημένο Βελβεντό»

20.30 «Ιχνηλασιμότητα και ασφάλεια στο Ροδάκινο Βελβεντού». Νικόλαος Γκιτζκής Χημικός (master) ελέγχου ποιότητας.

20.45 Επιστροφή στη Γεωργία – Μύθος και πραγματικότητα . Εισηγητές: Νικόλαος Ορφανός εκδότης περιοδικού «Φρουτονέα», Νικόλαος Κουτλιάμπας πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού

21.15 Συζήτηση – συμπεράσματα. Λήξη ημερίδας.

22.00 Λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία με το συγκρότημα «Εθελοντές»

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17.30 Οι γυναίκες του Βελβεντού κάνουν παραδοσιακή μαρμελάδα στην πλατεία Πλάτανος.

22.00 Έντεχνη βραδιά στην κεντρική πλατεία με την «Ορχήστρα των αφιερωμάτων»

22.30 Νεανική βραδιά με το συγκρότημα «ΜΙΚΡΟΒΙΑ» και «SESSION» στο Σκεπασμένο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 Παιδικές κατασκευές με θέμα το ροδάκινο στο πάρκο «Μετόχι»

19.00 Φιλικός Αγώνας μηχανών Super Cross στην πίστα της ΜΟΤΟΒΕ

22.00 Εκδήλωση παραδοσιακών χορών με το Τμήμα Ενηλίκων του Μ.Ο.Β., του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυροπουλίου και του Αμπελώνα Τυρνάβου. Ακολουθεί λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχει το συγκρότημα «Παύλος Μελάς». Κλαρίνο: Χάρης Σαλαγκιώτης.

από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.