41 χρόνια χωρίς τον Jim Morrison…



jim_morrison_509_355Ηταν 3 Ιουλίου του 1971 όταν ο τραγουδιστής των Doors βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του διαμερίσματός του.

Ενας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ, ο Τζιμ Μόρισον έφυγε στα 27 του χρόνια, σαν σήμερα, πριν από 41 χρόνια.

Ο James Douglas Morrison γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα. Εκτός απο τραγουδιστής των Doors, έγραψε αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ: “The Unknown Soldier” και “People are Strange”.

Οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή ωστε οι φημες να δίνουν και να παίρνουν.

Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Εκεί έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου. Η επίσημη εκδοχή για τον θάνατό τους είναι οτι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.

newsit.gr

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.