«Σάλος» με πλαστά μηχανογραφικά στις Πανελλήνιες! Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή



panelladikes2012_bannerΔικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, που κατηγορούνται ότι υπέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μηχανογραφικά δελτία, χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν αγνοία τους.

Η υπόθεση διερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να «κλειδωθούν».

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας

protothema.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.