Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κόντρα στον Κοινωνικό Αποκλεισμό



arsis_kozanis76547Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κόντρα στον Κοινωνικό Αποκλεισμό που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, με το Σύλλογο Κοινωνιολόγων Δυτικής Μακεδονίας και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης από την Πέμπτη 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή 01 Ιουλίου, στον αύλιο χώρο του Βαλταδώριου Γυμνασίου.

Σήμερα, που ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σήμερα, που συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στο περιθώριο και στην εξαθλίωση, σήμερα, που εντέχνως καλλιεργείται η απομόνωση και η αποδήμηση της ελληνικής κοινωνίας στρέφοντας τον έναν πολίτη ενάντια στον άλλο, σήμερα, ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που συναντήθηκε και τις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ απέδειξε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, τόσο σε επίπεδο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας όσο και σε επίπεδο διεκδίκησης από το κράτος της ανάληψης εκείνων των ευθυνών και των υποχρεώσεων που του αναλογούν.

Στις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ, θίχτηκαν τα ζητήματα της κρίσης στην υγεία και του ρόλου που τα κοινωνικά ιατρεία διαδραματίζουν, της κακοποίησης των γυναικών, του ρόλου του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της αρμονικής συνύπαρξης όλων μας ανεξαρτήτου εθνικότητας, καταγωγής, χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους υποστήριξαν το Φεστιβάλ και καταρχήν τον Ιατρικό Σύλλογο που από τη πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της προσπάθειας, τη διεύθυνση, το σύλλογο καθηγητών και το προσωπικό του Βαλταδώριου Γυμνασίου για την παραχώρηση του χώρου του Φεστιβάλ. Του φορείς που πρόθυμα πήραν μέρος και στήριξαν το Φεστιβάλ: τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Κιλκίς, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, την Πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια», το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», το Σύλλογο «Αγάπη για το Παιδί», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: «Λάκκο τ’ Μάγγαν», «Άγιο Δημήτριο», και «Αριστοτέλη» και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» για την παροχή της μικροφωνικής εγκατάστασης. Τον Μουσικό Οίκο Καγκαρά για την παροχή των μηχανημάτων ήχου για τις συναυλίες, το Ξενοδοχείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ για τη φιλοξενία των καλεσμένων, τον Καφενέ Σοκάκι και τον Καφενέ Ποδήλατο. Τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς: τους DU LUPO, Φίλλιπος Γιαννάκης (κιθάρα-φωνή) και Δημήτρης Βαβλιάρας (κιθάρα-φωνή), τους BAD HABBITS, Δημήτρης Γιαννόπουλος (κιθάρα), Νίκος Διάφας (κιθάρα-φωνή), Μανώλης Κουτσονάνος (τύμπανα), Δημήτρης Γαζής (Μπάσο) και τους νεαρούς, αλλά ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους HIGHLIGHT ILLUSSION. Τα οινοποιεία των κυρίων Ζανδέ Ιωάννη, Καμκούτη Ιωάννη και Ροκά Αντώνη και το Ζαχαροπλαστείο «Λωτός» από το Βελβεντό, τα οινοποιεία των κυρίων Τιουκαλια Ιωάννη και Διαμαντή Δημητρίου από τη Σιάτιστα και το Σύλλογο Ερασιτεχνών Οινοπαραγωγών Αμπελουργών και οινόφιλων, φίλοι του κρασιού «Περί οίνων και άλλων». Τέλος, τον τοπικό τύπο που ήταν κοντά μας και κάλυψε το φεστιβάλ.

Πάνω από όλα, όμως, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το μεγαλύτερο ευχαριστώ μας σε όλο τον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας τις ημέρες του Φεστιβάλ με τους οποίους επικοινωνήσαμε, ανταλλάξαμε ιδέες, προβληματιστήκαμε, συγκινηθήκαμε και διασκεδάσαμε. Η μεγάλη συμμετοχή τους μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας στους επόμενους κοινούς αγώνες για μια κοινωνία αλληλεγγύης.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.