Μάστιγα τα αδέσποτα στην πόλη της Κοζάνης αν και δαπανήθηκαν 500.000 ευρώ σε 8 χρόνια!



adespota_kozanis234terhgeht5– Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο αντιδήμαρχος Π. Αποστολίδης, ο οποίος καταθέτει μήνυση στον εισαγγελέα

– Μάστιγα τα αδέσποτα στην πόλη της Κοζάνης

Το δισεπίλυτο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, συζητήθηκε για άλλη μία φορά στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, σε μια εποχή που η πόλη της Κοζάνης έχει γεμίσει από αδέσποτα, τα οποία ορισμένες φορές είναι επιθετικά και απειλούν τους δημότες.

Η συζήτηση έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνοδεύτηκε με καταγγελίες του αρμόδιου αντιδημάρχου Παναγιώτη Αποστολίδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχεται ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του. Να σημειωθεί πάντως, ότι την προηγούμενη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του φιλοζωϊκού σωματείου η «Στοργή» και ιδιοκτήτης κυνοκομείου στην περιοχή, είχε προχωρήσει στην απελευθέρωση 10 αδέσποτων σκυλιών στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Π. Αποστολίδης, υπογράμμισε ότι είχε προηγηθεί πριν από λίγο μία σύσκεψη με τον ιδιοκτήτη του κυνοκομείου Δημήτρη Λιάνα, παρουσία και του διοικητή της αστυνομίας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο συμφωνήθηκε ότι σταδιακά στο επόμενο δίμηνο, ο ιδιοκτήτης του κυνοκομείου θα παραδίδει στο δήμο 10-12 σκυλιά. Τα ζώα αυτά θα δέχονται την απαιτούμενη περίθαλψη και θα υποβάλλονται σε στείρωση σε χώρο που προετοιμάζεται στο στρατόπεδο «Ρωμανέλη». Στη συνέχεια θα αφήνονται ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Δεδομένου ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα μέσα στην πόλη έχει ξεφύγει και καθώς υπάρχουν αρκετές καταγγελίες δημοτών για επιθέσεις σκυλιών, ο αντιδήμαρχος για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, άφησε να εννοηθεί ότι τα σκυλιά που θα παραδίδονται καθημερινά από το ιδιωτικό κυνοκομείο δεν θα απελευθερώνονται μόνο στην πόλη, αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα!

Για το επόμενο δίμηνο και μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση των σκυλιών, κατόπιν συμφωνίας στην προαναφερόμενη σύσκεψη, ο δήμος θα καταβάλλει το ποσό των 4.000 ευρώ μηνιαίως (8.000 ευρώ στο δίμηνο) στον ιδιοκτήτη του κυνοκομείου. Ο Π. Αποστολίδης παραδέχτηκε ότι διαχρονικά ο δήμος ξόδεψε πολλά χρήματα για τα αδέσποτα, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι για την οκταετία 2005-2012 δαπάνησε 500.000 ευρώ.

Επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καταφέρθηκε και σε «δήθεν φιλόζωους» που παίρνουν ένα οικόσιτο, αλλά το «ξαμολούν» μόλις το βαρεθούν, επιδεινώνοντας έτσι την ήδη βεβαρημένη κατάσταση. Προανήγγειλε σύσταση συνεργείου της δημοτικής αστυνομίας, η οποία θα κάνει ελέγχους για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Ειδικότερα, είπε ότι όσοι έχουν οικόσιτα ζώα θα πρέπει ο καθένας να δηλώσει το ζώο που κατέχει και να προμηθευτεί ειδικό «τσιπάκι». Διαφορετικά θα αρχίσει η επιβολή προστίμων, προειδοποίησε ο αντιδήμαρχος.

Ο Π. Αποστολίδης κατήγγειλε στο σώμα ότι η σύζυγός του δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα. «Είμαστε η Χρυσή Αυγή και θα σας γδάρουμε ζωντανούς», είπε κάποιος άγνωστος στη σύζυγο του αντιδημάρχου. Ο κ. Αποστολίδης ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στον εισαγγελέα και θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να βρεθεί ο θρασύδειλος που εκτοξεύει τις απειλές. Τις απειλές καταδίκασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αντιδήμαρχο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.