Κοζάνη: «Κατάβαση κατσικόδρομου» για πρώτη φορά στην Ελλάδα!



0a1imagesΔεν έχει αναγνωριστεί ως άθλημα καθώς είναι κάτι πολύ καινούριο αλλά απαιτεί εξαιρετική φυσική κατάσταση, εμπειρία και πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.

Μοιάζει με το σνόουμπορτ, τη σανίδα στο χιόνι, λόγω του στοιχείου της σανίδας, με το σερφ στη θάλασσα, καθώς έχει την ίδια κίνηση, και με το σκέιτμπορντ (λονγκμπορντ), λόγω των τροχών.

Ο «κατσικόδρομος» (goatroad) είναι μια ιδέα που προέκυψε αρχικά στο μυαλό του 26χρονου Φιλίπ Σαμπό, ο οποίος είναι μισός Έλληνας και μισός Γερμανός,

σπουδάζει στην Αθήνα γερμανική φιλολογία και περνά πολύ χρόνο στο πατρικό του σπίτι στα Σέρβια Κοζάνης.

«Η ιδέα μου ήρθε τον χειμώνα όταν έμενα στο πατρικό μου σπίτι και έγραφα τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο.

Στα Σέρβια ο χειμώνας είναι μακρύς και έτσι είχα χρόνο να σκεφτώ.

Αργότερα, όταν ο καιρός ήταν καλός, κατέβαινα το δρόμο από το χωριό Καστανιά μέχρι τα Σέρβια με το σκέιτμπορντ και, όπως είναι φυσικό, στη διαδρομή αυτή με σταματούσαν πολλά κοπάδια από κατσίκια! Έτσι προέκυψε και η ονομασία για τη διοργάνωση που σκέφτηκα να αναλάβω και θα μπορέσει να φέρει κοντά ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, σε μια συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα» εξηγεί ο Φιλίπ στο ΑΜΠΕ, με αφορμή την «κατάβαση κατσικόδρομου» (goatride) που θα γίνει από την ερχόμενη

Παρασκευή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στα Σέρβια.

Οι συνεννοήσεις με τον δήμο Σερβίων – Βελβεντού έχουν ολοκληρωθεί ενώ ο δήμος υποδέχτηκε με πολύ θετική διάθεση το γεγονός καθώς όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παναγιωτούλας, τέτοιες μορφές αθλημάτων είναι ευπρόσδεκτες στην περιοχή που χαρακτηρίζεται από το φυσικό της κάλλος και τις καταπληκτικές διαδρομές.

‘Αλλωστε πριν λίγες μέρες ο τόπος φιλοξένησε τους πανελλήνιους αγώνες αιωροπτερισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από εκατό άνθρωποι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας ενώ τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα μέσω του facebook.

Ο 26χρονος διοργανωτής υπόσχεται «εγγυημένη αδρεναλίνη» σε μια κατάβαση έξι περίπου χιλιομέτρων, σε ένα μαγευτικό τοπίο σε υψόμετρο 1200 μέτρων, με δύο διαφορετικές διαδρομές προς επιλογήν, περάσματα με απότομες κλίσεις και με μια λεία άσφαλτο με πολύ «σέξι» σχήμα.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός περιλαμβάνει κράνος, γάντια, επιγωνατίδες και επιαγκωνίδες όπως επίσης απόλυτη συγκέντρωση και αυξημένο επίπεδο δυνατοτήτων.

Παράλληλα θα γίνονται σεμινάρια προπόνησης και ενημέρωση για τον εξοπλισμό.

«Τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ συχνές στην Ευρώπη.

Κάτι αντίστοιχο, από όσο μπορώ να γνωρίζω εγώ, είχε γίνει στην Αθήνα και μάλιστα στην πανεπιστημιούπολη.

Όταν συνομίλησα με φίλους μου στην Αθήνα και με ανθρώπους που ασχολούνται με το σκέιτμπορντ αντιλήφθηκα ότι υπάρχει ενδιαφέρον και έτσι συζητήσαμε μαζί τις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση στα Σέρβια που θα φέρει κοντά πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα σε μια υπέροχη περιοχή» αναφέρει ο Φιλίπ και διαβεβαιώνει ότι αν πετύχει η «κατάβαση κατσικόδρομου», θα γίνουν προσπάθειες να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ο επίσημος αγώνας θα διεξαχθεί αντίστοιχα Σάββατο(11π.μ. – 1μ.μ., 6μ.μ. – 8μ.μ.) και Κυριακή(11π.μ. – 1μ.μ., 5μ.μ. – 7μ.μ).

express.gr
το είδαμε στο kozani.tv

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.