Η προσοχή της Χρυσής Αυγής και η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ… αποθεώσε το ΠΑΣΟΚ! – Στιγμές από τη Βουλή



vouli_300– Όρθιοι με εντολή Κασιδιάρη οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς ο αρχηγός τους πήγαινε στο βήμα
– Οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο
– Γιατί έμεινε μόνος κι… έρημος ο Φώτης Κουβέλης
– Ποιός ο λόγος της αποχώρησης της Αλέκας Παπαρήγα
– Όλο το παρασκήνιο από τη Βουλή

Αυτή τη φορά, τα είδαμε κυριολεκτικά όλα στη Βουλή: τους βουλευτές της ΝΔ να χειροκροτούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να σηκώνονται να φεύγουν…

Δεν ήταν μια συνεδρίαση σαν όλες τις άλλες. Και μάλλον ούτε κι αυτές που θα ακολουθήσουν θα μοιάζουν και θα θυμίζουν όσα ξέραμε. Τώρα πια, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν είναι “εχθροί”. Είναι σύμμαχοι. Τόσο που για πρώτη φορά είδαμε τους βουλευτές και τους υπουργούς της ΝΔ να χειροκροτούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διάγουν… βίο ανθρόσπαρτο, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χαρακώματα. Και αυτό φάνηκε με το καλημέρα. Όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάλεσε τον γγ της Χρυσής Αυγής στο βήμα για την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, δυο πράγματα ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας το… παράγγελμα του Ηλία Κασιδιάρη και οι βουλευτές της αριστεράς.

Όλοι τους σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Το… “εγέρθητι” του Ηλία Κασιδιάρη προς τους βουλευτές του κόμματος, ήταν για να σταθούν όρθιοι μέχρι ο αρχηγός τους να φτάσει στο βήμα.

Από την άλλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ (μόνο ο Φώτης Κουβέλης έμεινε στην αίθουσα) σηκώθηκαν να φύγουν. Η… μάχη άρχισε…

Η μόνη που σηκώθηκε από τη θέση της για να φύγει αλλά χωρίς η κίνησή της να έχει κανένα πολιτικό μήνυμα ήταν η Αλέκα Παπαρήγα. Αισθάνθηκε αδιαθεσία, οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση και γι’ αυτό αποχώρησε. Η ομιλία της θα γίνει σήμερα.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.