Διατήρηση των Δ.Ο.Υ. Πτολεμαίδας και Νεάπολης και Επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ. Σερβίων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών το Ε.Β.Ε Κοζάνης



kiriakidis eve kozanis8758Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης (Ε.Β.Ε) με επιστολή του Προέδρου του  Κώστα Κυριακίδη  που απεστάλη  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ζητά την άμεση απόφαση του Υπουργού για τη  διατήρηση της λειτουργίας των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Πτολεμαίδας και Νεάπολης, καθώς έντονη είναι η φημολογία για κατάργησή τους, αλλά συνάμα  και την επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ. Σερβίων.
 
Συγκεκριμένα η επιστολή του  ΕΒΕ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την τραγική κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Σερβίων Κοζάνης, εξαιτίας του κλεισίματος της εκεί Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ), σας ζητούμε να αναθεωρήσετε τις όποιες σκέψεις ή αποφάσεις σας για κλείσιμο των ΔΟΥ της Πτολεμαίδας, στην επαρχία Εορδαίας, και της Νεάπολης, στην επαρχία Βοίου, καθώς εκτιμούμε και είμαστε βέβαιοι για αυτό ότι το «όφελος» που θα αποκομίσει το κράτος θα είναι αμελητέο έως μηδενικό,  ενώ το κόστος για τους πολίτες των περιοχών και για τις τοπικές κοινωνίες που ερημώνουν, θα είναι αβάστακτο.

Αναρωτιόμαστε, μετά από εκατοντάδες διαμαρτυρίες μελών και μόνο του Επιμελητήριου μας, που έχουμε δεχθεί μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Σερβίων και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Δ.Ο.Υ Κοζάνης, που διανύουν χιλιομετρικές αποστάσεις το λιγότερο 60 χλμ. για να εξυπηρετηθούν, εγκαταλείποντας τις εργασίες τους και ξοδεύοντας χρήματα που δεν έχουν γιατί συνεχώς καλούνται να πληρώνουν υπέρογκες φορολογίες, τέλη, χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές ενίοτε χωρίς αντίκρισμα, έκτακτες εισφορές, ακόμα και πρόστιμα, ποιο ήταν το όφελος του κράτους από την ενέργεια αυτή της πολιτικής του ηγεσίας,

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι στο σχέδιο του Υπουργείου σας για τη μείωση των ΔΟΥ, συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο των ΔΟΥ Πτολεμαίδας  και Νεάπολης της Περιφεραικής Ενότητας Κοζάνης  και ερωτάμε:
-Οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις των τοπικών κοινωνιών δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη;
-Οι απόψεις- εισηγήσεις των Επιμελητηρίων – συμβούλων της πολιτείας σύμφωνα με το νόμο για θέματα που προάγουν τις τοπικές οικονομίες, δεν πρέπει να εισακούονται;  Πολύ δε περισσότερο σε μια εποχή όπου γίνεται κοινά αποδεκτό ότι για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος θα πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα ως τη μόνη ικανή δύναμη να φέρει την ανάπτυξη και ακόμα- ακόμα να προωθήσουμε την προσβασιμότητα της στις Δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες υποχρεωτικά  συναλλάσσεται ;

Κύριε Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι ανάπτυξη με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ ιδιαίτερα σε περιοχές με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων, όπως οι προαναφερόμενες της περιοχής μας, δεν μπορεί να επέλθει, και ακόμα ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνεται, ούτε μειώνεται  το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χώρα μας.

Λέμε «ΝΑΙ» στην μεταφορά υπηρεσιών σε κρατικά κτίρια για μείωση λειτουργικών δαπανών, «ΟΧΙ» όμως σε ενέργειες που συνεπάγονται ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ και  ΚΟΣΤΟΣ, ενίοτε δυσβάστακτο για μεγάλη μερίδα πολιτών, μεταξύ αυτών και του επιχειρηματικού κόσμου που επιμένει με την παραμονή του και τη διατήρηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στην Ελληνική επαρχία να δίνει ζωή και προοπτική σε τόπους που άλλως θα είχαν ήδη ερημώσει.

Λέμε «ΟΧΙ» στο ΜΑΡΑΣΜΟ των ιστορικών περιοχών της Κοζάνης. «ΟΧΙ»  στην απομόνωση και στην αδικία της ταλαιπωρίας και της αποστέρησης των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν στον τόπο τους, όσοι πιστά παραμένουν και στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
 
Με την ελπίδα ότι θα εισακούσετε το αίτημα μας, αναμένουμε το συντομότερο  τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την οριστική απόφασή σας για διατήρηση των εν λόγω ΔΟΥ, καθώς και την επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ. Σερβίων»

Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Κοζάνης
Κωνσταντίνος Κυριακίδης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.