Δείτε τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές των talent shows!



talentshowsbalafas-499x330-customΜε όνειρα κι ελπίδες ξεκίνησαν οι διαγωνιζόμενοι των talent shows, που ομως διαψεύστηκαν όταν τα φώτα έσβησαν, με τη λάμψη του νικητή να ξεθώριαζει μετά την απομάκρυνση από το τηλεοπτικό πλατό.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος του «Ελλάδα έχεις ταλέντο», του εναπομείναντος talent show της ελληνικής τηλεόρασης, με νικητή τον 15χρονο Στέλιο Λεγάκη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του νεαρού τραγουδιστή, τα μέλη της επιτροπής προέβλεψαν on air ότι «θα έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά του».

Είναι όμως έτσι;

Με εξαίρεση την Καλομοίρα, που είχε νικήσει στο «Fame Story 2», τον Νίκο Οικονομόπουλο, νικητή του Dream Show the music 2, του Alpha και τον Λούκα Γιώρκα στο Χ Factor 1του ΑΝΤ1, που μας εκπροσώπησε με σχετική επιτυχία στην περσινή Eurovision, η… κατάρα του νικητή φαίνεται πως ακολουθεί τους ριαλιτοτραγουδιστές.

Τα στατιστικά δείχνουν πως τελικά «δεν έχει σημασία η νίκη, αλλά η συμμετοχή», σλόγκαν το οποίο ακολουθεί συνήθως την έξοδο του ριαλιτοπαίκτη από το παιχνίδι ενώ νωρίτερα έχει χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για τη συμμετοχή του.

Αν και τα δύο τελευταία χρόνια στον πλανήτη των ριάλιτι κυριάρχησαν τα talent shows με διάσημους, τα προηγούμενα χρόνια, τα «Super Idol», «Fame Story», «Χ Factor», «Dream Show» και «Greek Idol», «τάιζαν» τη μουσική βιομηχανία με τραγουδιστές που έκαναν καριέρα και κατέληγαν δίπλα σε μεγάλα ονόματα της πίστας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν «ταλέντα» που είχαν τερματίσει στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση ή άλλες φορές δεν ήταν καθόλου ανάμεσα στους φιναλίστ του παιχνιδιού που συμμετείχαν.

Αντιθέτως, άφαντος είναι από το 2005 ο Σταύρος Κωνσταντίνου, νικητής του «Super Idol», ο οποίος νίκησε την Τάμτα με ένα βαρύ ζειμπέκικο, εξασφάλισε γρήγορα τις υπηρεσίες του Ηλία Ψινάκη, υπεβλήθη σε ρινοπλαστική και κατάφερε να τραγουδήσει μία σεζόν με τον Αντώνη Ρέμο.

Έκτοτε η τύχη του αγνοείται όπως κι αυτή της Αμαλίας Αυγουστάκη, νικήτριας του «Dream Show the music», που, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Facebook, μέχρι λίγο καιρό πριν εμφανίζονταν σε ένα «έντεχνο-λαικό διασκεδαστήριο στο Λουτράκι».

Ο νικητής του πρώτου «Fame story», Νότης Χριστοδούλου δεν ακολούθησε καριέρα τραγουδιστή, ενώ έχει εξαφανιστεί κι από την tv, όπου έκανε τον συμπαρουσιαστή-γλάστρα σε διάφορες εκπομπές, με την τελευταία του παρουσία να είναι στο «Δέστε τους».

Μετά τον θρίαμβο της Καλομοίρας στο «Fame Story 2» ήρθε η ώρα του Περικλή Στεργιανούδη.

Ο Περικλής αφού έχασε όλα τα λεφτά από το έπαθλο του ριάλιτι σε επένδυση, έφυγε για την Αυστραλία όπου εμφανίζεται σε κέντρο διασκεδάζοντας τους ομογενείς.

Στη τελευταία σεζόν του fame Story νικητής ήταν ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που αν και μετρά πλέον τρία άλμπουμ κι έχει αποκτήσει το κοινό του, έχει δηλώσει πως δεν έχει ακόμη απενοχοποιήσει τη συμμετοχή του στο talent show. «Ακόμη αισθάνομαι το βάρος της συμμετοχής μου.

Καταλαβαίνω ότι όλοι εμείς πρέπει να αποδείξουμε κάποια πράγματα δύο και τρεις φορές».

Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο νικητής του «X Factor 2» -στο οποίο γνωρίσαμε την Ηβη Αδάμου και την Ελευθερία Ελευθερίου- Σταύρος Μιχαλακάκος αλλά κι ο Χάρης Αντωνίου, νικητής του «X Factor 3», οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε άλλα κοινά.

Εξαφανισμένη είναι και η Κύπρια νικήτρια του Greek Idol, Βαλάντω Τρύφωνος, που αμέσως μετά τη νίκη κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι «Στη δίπλα θέ ση», δημιούργημα του πρώην κριτή της, Δημήτρη Κοντόπουλου.

Την ίδια μοίρα μιας χλιαρής προς το παρόν καριέρας ακολουθεί κι ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, νικητής του «Greek Idol 2» που πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο CD.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις

Ο Θάνος Πετρέλης, η Τάμτα, ο Δήμος Αναστασιάδης, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Γιώργος Λιανός, η Ελευθερία Ελευθερίου, η Hβη Αδάμου, ο Διονύσης Μακρής, η Sayha από τις «Hi 5», ο Νίνο, τα «Κόκκινα Χαλιά», οι «48 ώρες» και η Λάουρα Νάργες από το «So you think you can dance», είχαν «όλο το πακέτο», σύμφωνα με τη γλώσσα των ριάλιτι και κατάφεραν να ξεχωρίσουν, παρά το γεγονός πως δεν βγήκαν νικητές στο talent show όπου διαγωνίστηκαν.

tsekouratoi.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.