Από τον ΑΗΣ Καρδιάς η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας τον χειμώνα



tilethermansi-ptolemais86758Από τον ΑΗΣ Καρδιάς θα τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια η Πτολεμαΐδα τον ερχόμενο χειμώνα, αφού το έργο της διασύνδεσης με τον αγωγό των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς έχει ολοκληρωθεί και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον φετινό χειμώνα θα αποφευχθούν τα περυσινά προβλήματα. Η ανάδοχη εταιρία που έχει αναλάβει τις μετασκευές των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ  καρδιάς έχει ολοκληρώσει σχετικές εργασίες, οι αγωγοί έχουν διασυνδεθεί και τώρα μένει να γίνουν οι τεχνικές δοκιμές, οι οποίες ωστόσο θα πραγματοποιούν την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Περιμένουμε τον Οκτώβριο να μας έρθει το ζεστό νερό, αφού οι υδραυλικές δοκιμές έχουν γίνει, έχουν καθαριστεί τα νερά, οι αγωγοί. Συνολικά, η ενέργεια που θα τροφοδοτεί ο ΑΗΣ Καρδιάς την Πτολεμαΐδα είναι με 100 mw (50 – 50 mw). Όπως επεσήμανε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο κ. Νικόλαος Κουσίδης Δ/ντης της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, το θερμικό αυτό φορτίο επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ συμπληρωματικά υπάρχει και η ΛΙΠΤΟΛ με άλλα 20 MW. Η θερμική αυτή ενέργεια θα καλύψει και τους νέους καταναλωτές, με τις επεκτάσεις της τηλεθέρμανσης. «Οι δοκιμές πως θα μπορούσαν να γίνουν τώρα; Που θα πηγαίναμε την θερμική ενέργεια ενόψει καλοκαιριού; Η δοκιμαστική λειτουργία των μονάδων θα γίνει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου θα τροφοδοτηθούμε κανονικά τον χειμώνα από τις δύο μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς».

Ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που εξυπηρετούσε μέχρι φέτος τους καταναλωτές τίθεται σε εφεδρεία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας δεν θα έχουν τα γνωστά προβλήματα του περυσινού χειμώνα, που έβλεπαν τα σπίτια τους να παγώνουν.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.