Συνάντηση του ΕΒΕ Κοζάνης με τον σύλλογο ασφαλιστικών συμβούλων



epimelhthrio_kozanis645Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στις  5/7/2012 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης μεταξύ των μελών της Διοίκησης και του συλλόγου  ασφαλιστικών συμβούλων.

Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του τμήματος υπηρεσιών στα πλαίσια μιας ευρύτερης προσπάθειας του ΕΒΕ για την άμεση επικοινωνία και καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων από τα μέλη του. Τον σύλλογο και τα μέλη του υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών κ. Υπάτιος Ασμανίδης και η αντιπρόεδρος κα Λιούλια – Νάκα Βάια.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν προτάσεις και προβληματισμοί από τον πρόεδρο των ασφαλιστικών συμβούλων κ. Καραποναρλίδη, αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου που φάνηκαν αρκετά προβληματισμένοι για την γενικότερη αντιμετώπιση και διαχείριση του κλάδου τους τόσο από την πολιτεία όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά:

-στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης και στην χρονοβόρα διαδικασία υποβολής του. Αναφέρθηκε η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αθηνών να προσκαλέσει την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος για να συζητηθεί και να προταθούν λύσεις απλούστευσης της διαδικασίας.
-στην βαριά φορολογία που ανέρχεται στο 40% για τους πράκτορες και η επιθυμία τους να ισοσταθμισθεί με την φορολογία των ασφαλιστικών συμβούλων στο 30%.
-στον νέο νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί σχετικά με τον Τειρεσίας Α.Ε. και στις απαράδεκτες και αδιαφανείς διαδικασίες που σκοπεύει να ενεργοποιήσει με αποτέλεσμα να απειλεί την ύπαρξη του επαγγελματία διαμεσολαβητή.
-στην επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν ημερίδες με την βοήθεια του ΕΒΕ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των μελών του επιμελητηρίου έδωσαν και οι δυο πλευρές όπου συμφώνησαν σε μια κοινή προσπάθεια για την βελτίωση της, καθώς και στην ανάγκη της συχνότερης επικοινωνίας του συλλόγου με το επιμελητήριο. Το τμήμα υπηρεσιών δεσμεύθηκε να διερευνήσει τους προβληματισμούς του συλλόγου και να σταθεί δίπλα του στις διεκδικήσεις και στους αγώνες που στόχο έχουν την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης σε έναν κλάδο που απευθύνεται σε έναν τόσο ευαίσθητο και σημαντικό τομέα, αυτόν της ασφάλειας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.