Ροδέλαιο από τη Κοζάνη ζητείται από άλλες χώρες στο εξωτερικό



triantafilo283-440x330Οι πρώτες καλλιέργειες ροδέλαιου στη Κοζάνη πραγματοποιήθηκαν το 2005 και η πρώτη απόσταξη ροδέλαιου 4 χρόνια αργότερα το 2009. Έτσι το 2009 ιδρύθηκε και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών Βοίου Κοζάνης που έχει θέσει ως στόχο του τη περαιτέρω αύξηση της παραγωγής ροδέλαιου με καινούργιες καλλιέργειες ροδώνων.

Το ροδέλαιο προέρχεται από το τριαντάφυλλο και εκτός από το ροδέλαιο το τριαντάφυλλο παρέχει τη δυνατότητα παρασκευής ροδόνερου και γλυκού του κουταλιού.

Αυτά τα προϊόντα ζητούνται πλέον και από ξένες χώρες και πιο συγκεκριμένα μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσαν η Γαλλία και η Κύπρος μέχρι στιγμής. Η Γαλλία χρειάζεται το ροδέλαιο για τη Παρασκευή καλλυντικών. Ακόμη γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καινούργιου βιομηχανικού συγκροτήματος για τη παρασκευή και άλλων προϊόντων που θα προέρχονται από το ροδέλαιο και το ροδόνερο.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ροδέλαιο για οποιονδήποτε λόγω και αιτία μπορούν να απευθύνονται στη διαδικτυακή διεύθυνση www.kozaniroses.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 6980337157.

ecotimes.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.