Κοζάνη: Μεγάλη προσέλευση για αναπληρωτές/ωρομίσθους δασκάλους και καθηγητές!



sxoleio_1o_epal_kozΠολύ μεγάλη είναι η προσέλευση των ενδιαφερομένων για την κάλυψη θέσεων εργασίας ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές την ερχόμενη σχολική χρονιά. Μάλιστα ήδη από τις 16 Ιουλίου καταθέτονται οι σχετικές αιτήσεις στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, όπου οι υπεύθυνοι παραλαμβάνουν δεκάδες αιτήσεις καθημερινά! Μεγαλύτερη είναι η ζήτηση στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μιας και είναι πολλές οι ειδικότητες των ενδιαφερομένων, ενώ οι καλυπτόμενες θέσεις δεν φαίνεται ξεπεράσουν τις 100.

Στην πρωτοβάθμια, αντίστοιχα, (με βάση το σχολικό έτος 2011-2012) έγιναν 180 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων και περίπου ανάλογα αναμένεται να κινηθούν και φέτος. Η ανεργία καλπάζει στην περιοχή για αυτό και αρκετοί –νέοι στην πλειονότητά τους- ελπίζουν ότι θα έχουν δουλειά σε ένα σχολείο του χρόνου, καταθέτοντας και την σχετική αίτηση…

«Κάθε μέρα έρχονται για αιτήσεις περίπου 300 άτομα, μάλιστα χθες (την Τρίτη) δεχθήκαμε 300 αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους κάθε ειδικοτήτων. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη κάθε χρόνο, έτσι και φέτος», επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΠΕ Κοζάνης Κοσμάς Σαβιλωτίδης. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι 27 Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό αυτών που τελικά θα προσληφθούν, αυτός θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αποσπάσεων και σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες ανάγκες. Το σχολικό έτος 2011-2012, ωστόσο, στην ΠΕ Κοζάνης προσλήφθηκαν στη δευτεροβάθμια περίπου 100 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, που σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικά … «μάχη» για μια θέση εργασίας!

Ανάλογη εικόνα και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Γκαμπούρας επεσήμανε πως: «Στην Κοζάνη απασχολούμε περίπου 180 αναπληρωτές (148 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και 20 άτομα ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αναπληρωτές). Για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2012 δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα είναι ο αριθμός, γιατί τώρα γίνεται ο καθορισμός των θέσεων». Οι αναπληρωτές που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια είναι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ειδικότητες όπως καλλιτεχνικών , πληροφορικής κ.α.. Επίσης, εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης και 30 εκπαιδευτικοί στα τμήματα ένταξης στα σχολεία.

Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και οι αιτήσεις που γίνονται στα γραφεία της πρωτοβάθμιας είναι πολλές, δεκάδες καθημερινά. Μάλιστα, όπως εκτιμάει ο κ. Γκαμπούρας, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300 σε αριθμό. Η καταληκτική ημερομηνία είναι 27 Ιουλίου. Ο ίδιος δεν παραλείπει να προσθέσει πως: «παρά το γεγονός ότι με το ενιαίο μισθολόγιο είχαμε μείωση των μισθών των αναπληρωτών –από τα 1300 στα 900 ευρώ περίπου- παρόλα αυτά η ζήτηση και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, γιατί ο κόσμος το πρώτο και το μόνο πράγμα που ζητάει είναι δουλειά.  Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Για δυο εβδομάδες γίνονται οι αιτήσεις για αναπληρωτές (ή ωρομίσθιους), ακολουθούν οι αποσπάσεις από Νομό σε Νομό, εν συνεχεία θα γίνει η καταγραφή των πραγματικών κενών και αναλόγως θα γίνουν προσλήψεις. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα γίνουν περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Διανομή των βιβλίων σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια!

Φέτος τα σχολεία φαίνεται πως θα έχουν νωρίς τα βιβλία τους, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουν δοθεί έγκαιρα τα σχολικά εγχειρίδια στους μαθητές , για να αποφευχθούν τα περυσινά προβλήματα. Ήδη έχει γίνει η διανομή των σχολικών βιβλίων σε δεκαεπτά γυμνάσια της Π.Ε. Κοζάνης, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. Από το διάστημα 10 έως 23 Αυγούστου θα γίνει η διανομή των βιβλίων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ τα λύκεια της Κοζάνης, είναι προγραμματισμένο να παραλάβουν βιβλία τα υπόλοιπα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: θα γίνει η διανομή σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές και για αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχει συνεργασία με τους δημάρχους σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Ανάλογα και στη Δευτεροβάθμια, με τον κ. Σαβιλωτίδη να τονίζει πως μέσα στον Αύγουστο θα γίνει η διανομή τω βιβλίων και στα λύκεια της περιοχής.

Συντηρήσεις σχολείων

Σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι οι συντηρήσεις των σχολείων. Μάλιστα με τις προσλήψεις έκτακτου εποχικού προσωπικού στους δήμους πρόκειται να ξεκινήσουν και οι ανάλογες εργασίες στα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης και από 1 Αυγούστου μέχρι και 30 Αυγούστου το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί σε συντηρήσεις σχολείων και επισκευές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ενημερώνει σχετικά ο κ. Γκαμπούρας.

Οι αιτήσεις για αναπληρωτές- ωρομίσθιους στην Α/θμια

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης καλεί τους εκπ/κούς , οι οποίοι

α) έχουν πρϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπ/κού μέχρι 30-06-2010

β) έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο ή/και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου,

γ) επιθυμούν να εγγραφούν στον συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης και του βαθμού του πτυχίου τους ,

να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπ/κών καθώς στους πίνακες διορισμών (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία , πίνακας 24/μηνου και πίνακας 30/μηνου) πρωτοβάθμιας εκπ/σης σχολ. έτους 2012-2013 από 16-07-2012 μέχρι 27-07-2012 , στον 4ο ορόφου της Π.Ε. Κοζάνης (πρώην Νομαρχία), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επισήμανση : Οι υποψήφιοι για μόνιμο διορισμό από τους πίνακες με προϋπηρεσία (πίνακες διορισμών 40% : ήτοι πίνακες αναπληρωτών με πραγματική υπηρεσία έως 30-06-2010  , πίνακες 24/μηνου: ήτοι πίνακες με προϋπηρεσία 24 μηνών αποκτηθείσα έως την 30-06-2010 και επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και πίνακες 30/μηνου: ήτοι πίνακες με προϋπηρεσία 30 μηνών αποκτηθείσα έως την 30-06-2008) υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση με την παρούσα διαδικασία.

Αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους στα μουσικά σχολεία

Από τη Δ/νση Β/μιας Εκπ/σης Κοζάνης καλούνται οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16 καθώς και οι εμπειροτέχνες ιδιώτες που επιθυμούν την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και στους πίνακες διορισμών στα μουσικά σχολεία για  το  σχολικό έτος 2012-2013 να υποβάλλουν αίτησή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 17 μέχρι 27 Ιουλίου.

από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.