Θερινό σινεμά στην αυλή του Φιλοπρόοδου!



filoproodos_avli_mera875Θερινό σινεμά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλών, κλασικών και αγαπημένων ταινιών, ετοιμάζει και για το φετινό καλοκαίρι για τους σινεφίλ, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης! Στην όμορφη αυλή και δροσερή αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων, στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, θα μπει και φέτος το λευκό πανί και το κοινό θα καθίσει αναπαυτικά στις καρέκλες του, απολαμβάνοντας προβολές ταινιών που θα τον κάνουν να περάσει πιο όμορφα τα βράδια -της Τετάρτης- αυτό το καλοκαίρι!

Για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις θερινές κινηματογραφικές προβολές, όπως επίσης και για το τι αυτές πρόκειται να περιλαμβάνουν, μίλησε στον «Π.Λ.» το μέλος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και υπεύθυνος για τις κινηματογραφικές προβολές Νίκος Κουρού. Είναι η τρίτη χρονιά που ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης ανοίγει την όμορφη και καταπράσινη αυλή του για να προβάλει κινηματογραφικές ταινίες για το κοινό του. «Χρόνο με το χρόνο ο κόσμος φαίνεται πως έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και σε κάθε προβολή κατακλύζει την αυλή για να παρακολουθήσει αγαπημένες και κλασικές ταινίες, αμερικάνικου αλλά και ευρωπαϊκού (από εφέτος) κινηματογράφου. «Θα δώσουμε μια προτεραιότητα και σε ταινίες ευρωπαϊκού κινηματογράφου, σπάζοντας το μονοπώλιο των αμερικανικών ταινιών. Οι ταινίες που θα προβάλουμε είναι ανάλαφρες για τον κόσμο, γιατί οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και εμείς δεν θέλουμε να βαρύνουμε τον κόσμο, αλλά θέλουμε μέσα από τις επιλογές μας να κάνουμε τον κόσμο να ανασάνει» σημειώνει ο ίδιος.

Θα προβάλλονται κάποιες κλασικές και αγαπημένες παλαιότερες ταινίες, με τον σύλλογο να κινείται και φέτος ο σύλλογος στο ίδιο πλαίσιο. Η είσοδος των προβολών είναι ελεύθερη για τον κόσμο, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. «Ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ καλά. Πέρυσι το καλοκαίρι, ειδικά, η αυλή έσφυζε από κόσμο. Υπήρχε μάλιστα κόσμος που ερχόταν να δει ταινία και δεν έβρισκε καρέκλα να καθίσει! Ευτυχώς οι προβολές έχουν ανταπόκριση και αυτό σημαίνει πως σε μια μερίδα του κόσμου κάτι σημαίνει αυτό…!» καταλήγει ο κ. Κουρού.

Η αρχή θα γίνει με την κλασική «Ραντεβού στο Παρίσι), μια κλασική ρομαντική αισθηματική, αστυνομική κομεντί με έντονα στοιχεία κωμωδίας. Μέσα στον Ιούλιο θα γίνει και μια προβολή ειδικά για παιδιά, ενώ οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ ο κόσμος θα κληθεί να επιλέξει ποια ταινία θα δει γύρω στα Μέσα του Σεπτέμβρη….

Η διοίκηση του Συλλόγου ετοιμάζεται πυρετωδώς το διάστημα αυτό για να «κλείσει» το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε να προσφέρει στον κόσμο μουσικές βραδιές που θα ξεχωρίσουν και θα τις αγκαλιάσει πολύ ο κόσμος. Ο πήχης άλλωστε ανέβηκε πολύ χρόνο με τον χρόνο, με αποκορύφωνα την περυσινή θερινή σεζόν στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», στην αυλή φέτος θα δούμε το πασίγνωστο και αγαπημένο γκρουπ της ροκ μουσικής σκηνής «Υπόγεια Ρεύματα», όπως και τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο αλλά και άλλα γνωστά ονόματα! Το πρόγραμμα του συλλόγου αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, ίσως και τις αρχές τις ερχόμενης και τότε θα δούμε ποιοι καλλιτέχνες θα έρθουν στο στέκι φέτος!

Πρεμιέρα με … «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ» (CHARADE-1963)

Πρεμιέρα: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 (από τις 9:30 μ.μ. μέχρι τις 12:30 π.μ.)

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Όντρεϊ Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Γουόλτερ Ματάου, Τζέιμς Κόμπερν
Μια Αμερικανίδα πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον σύζυγό της, αλλά μαθαίνει ότι αυτός δολοφονήθηκε, ενώ χάθηκαν και 250.000 δολάρια τα οποία είχε κλέψει. Προσπαθώντας να βγάλει άκρη, θα μπλεχτεί με μυστικούς πράκτορες, τρεις επικίνδυνους διώκτες κι έναν γοητευτικό άγνωστο που προσφέρεται να την προστατεύσει…

Με φόντο το μαγευτικό Παρίσι, ο γνωστός μας σκηνοθέτης από το αριστουργηματικό μιούζικαλ «Τραγουδώντας στη βροχή», Στάνλεϊ Ντόνεν, δημιουργεί μια συναρπαστική κοσμοπολίτικη περιπέτεια, με στοιχεία φάρσας και χιτσκοκικού αστυνομικού μυστηρίου.Η ταινία βασίζεται στο θεατρικο έργο «The unsuspected Wife», των Πίτερ Στόουν και Μαρκ Μπεμ, οι οποίοι θα υπογράψουν και το κινηματογραφικό σενάριο.Η πανέμορφη Οντρεϊ Χέπμπορν, κομψά και απέριττα ντυμένη από τον Ζιβανσί, και ο αρκετά ώριμος εδώ Κάρι Γκραντ, δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο κινηματογραφικό ζευγάρι, υπογράφοντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας τους. Αξέχαστο το μουσικό μοτίβο ”Charade” του Χένρι Μαντσίνι, που ήταν υποψήφιο για το Οσκαρ τραγουδιού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.