Άλλαξαν οι Έλληνες…



elliniki_simaia_me_fonto3453Γράφει ο pitsirikos

Μεγάλες αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων έχει επιφέρει η οικονομική κρίση που δεν είναι κρίση -αλλά μια μόνιμη κατάσταση που θα γίνει ακόμα χειρότερη-, οπότε σύντομα θα γεμίσουν οι δρόμοι από τουμπανιασμένα πτώματα και θα πέσει και χολέρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες του κόσμου σε τρόφιμα που κατέληγαν σε σκουπίδια. Πήγαινες στον σκουπιδοτενεκέ και οι γάτες έκαναν πάρτι με τα σούσι και τις αστακομακαρονάδες.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και στα σκουπίδια δεν βρίσκεις τίποτα φαγώσιμο, αφού οι Έλληνες τρώνε πια και τις μπανανόφλουδες.

Σύντομα τα σκουπίδια θα εξαφανιστούν εντελώς -αφού οι Έλληνες θα τρώνε και τις λαδωμένες χαρτοπετσέτες για μεζεδάκια- και αυτό είναι πολύ θετικό, μιας και θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των σκουπιδιών, θα απολυθούν όλοι οι σκουπιδιαραίοι, θα κλείσουν οι χωματερές και θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη.

Ο Έλληνας καταναλωτής δεν αγοράζει πια δέκα τελάρα ντομάτες για να κάνει μια σαλάτα αλλά μόνο τις δυο ντομάτες που του χρειάζονται. Άρα, αποδεικνύεται πως δεν καταναλώνουμε λίγο τώρα αλλά καταναλώναμε υπερβολικά πριν και τα πετούσαμε στα σκουπίδια.

Οι νοικοκυρές δεν πετάνε πια τα μαγειρεμένα φαγητά που περισσεύουν αλλά τα φυλάνε για την επόμενη μέρα. Κάθονται οι τεμπέλες που βαριούνται να μαγειρέψουν και κωλοβαράνε όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση, με τη δικαιολογία πως κάνουν οικονομία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν για το ποιες καταναλωτικές δαπάνες θα γίνουν στο σπίτι . Βέβαια, και πριν την κρίση οι γυναίκες αποφάσιζαν αλλά πήγαιναν οι μουλάρες και έτρωγαν όλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό στο κομμωτήριο και στον Hondos.

Είχα διαβάσει πριν από μερικά χρόνια πως τα χρήματα που ξόδεψαν για μια χρονιά οι Ευρωπαίες μόνο για αρώματα έφταναν για να ταϊστούν όλοι οι κάτοικοι της Αφρικής για καμιά δεκαριά χρόνια.

Οπότε, είναι δίκαιο να γίνει η Ελλάδα αφρικανική χώρα, για να δούμε κι εμείς πώς είναι εσύ να μην έχεις να φας και να βλέπεις την κάθε πατσαβούρα να αγοράζει εκατό κρέμες για την σκατόφατσά της.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.