Exit Polls: Το απόλυτο ντέρμπι! Δείτε αναλυτικά!



exit_poll_banner– Μετά τις 22.00 θα ξέρουμε το νικητή των εκλογών
– Επτακομματική και αυτή η Βουλή
– Έκπληξη η Χρυσή Αυγή στο κοινό exit poll που παίρνει την 5η θέση!
– Τελευταίο το ΚΚΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία του

Απόλυτο ντέρμπι με ελάχιστο προβάδισμα της ΝΔ δίνει το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών. Από την εικόνα που δημιουργεί δεν προκύπτει ξεκάθαρα ποιός θα είναι ο νικητής των εκλογών τον οποίο θα γνωρίζουμε μετά τις 10 το βράδυ όταν θα έχει συγκεντρωθεί το 15% των επίσημων αποτελεσμάτων.

Η ΝΔ, κατάφερε να αυξήσει πολύ τα ποσοστά της αλλά όχι και να δημιουργήσει την διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με την επίδοσή του αγγίζει τα όρια του ρεκόρ.

Μέχρι πριν από 8 μήνες ήταν στο 4%, στις 6 Μαϊου σκαρφάλωσε στο 17% και σήμερα είναι στο 28,5%.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ελαφρά πτώση αλλά μένει διψήφιο, ενώ πτώση καταγράφει και το κόμμα του Πάνου Καμμένου που διατηρεί όμως την 4η θέση. Από 10,6% παίρνει 6,8%.

Η Χρυσή Αυγή παρόλα όσα μεσολάβησαν έρχεται 5η και δεν καταγράφει σημαντικές απώλειες ποσοστών αφού από το 6,97% πάει στο 6,8%.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, κρατάει σημαντικά ποσοστά και ρυθμιστικό ρόλο, ενώ αυτή η εκλογική μάχη είναι μια ηχηρή αποτυχία για το ΚΚΕ το οποίο απο τρίτος πόλος που ήταν επι δεκαετίες, μπαίνει στην Βουλή ως τελευταίο από τα 7 που έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

ΚΟΙΝΟ EXIT POLL ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΩΡΑ 19.00

ΝΔ 27,5 – 30,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27 – 30%
ΠΑΣΟΚ 10 – 12%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 6 – 7,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6 – 7,5%
ΔΗΜΑΡ 5,5% – 6,5%
ΚΚΕ 5 – 6%

Στα exit poll δεν δίνονται έδρες γιατι το αποτελεσμα είναι οριακό και κανείς δεν ξέρει ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα και άρα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών.

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.