12-15 Ιουλίου οι φετινές Γιορτές της Γης – Πάρτε μια γεύση από το πρόγραμμα!!



giortes_tis_gis_pista456745Το ξέρουμε, αργήσαμε φέτος να ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας. Κάτι οι εκλογές, κάτι η ανάγκη για μεροκάματο (μια και στον ελεύθερο χρόνο μας ασχολούμαστε με τις Γιορτές) καθυστερήσαμε απίστευτα. Όμως είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Δείτε παρακάτω τα πρώτα ονόματα και ελπίζουμε μέσα στην βδομάδα να έχουμε ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα (ελπίζουμε λέμε, δεν σημαίνει και ότι θα τα καταφέρουμε, έτσι;).

Και κάτι ακόμα, συναυλίες θα έχουμε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Την Κυριακή ετοιμάζουμε super γλέντι στον ΑηΛιά με μπάντα χάλκινη από Σερβία μεριά και το παραδοσιακό τζαμάρισμα όλων με όλους, από το μεσημέρι και μέχρι τελικής πτώσεως.

Yacine & The Oriental Groove (Ισπανία)

Ένα γκρουπ γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρικό αλλά και παραδοσιακό αραβικό ήχο, ρυθμούς που μπλέκονται μεταξύ τους, μουσικές καινοτομίες και απρόσμενες εναλλαγές! Δεν πρόκειται για άλλη μια φορά για ένα “fusion” ή για μια αναζήτηση του εξωτικού ηχοχρώματος. Οι Yacine & The Oriental Groove αναπαράγουν τον νέο ήχο της… urban μουσικής της Μεσογείου.

Tarantavirus (Ιταλία)

Οι ΤarantaVirus, είναι ένα project της μουσικής κολλεκτίβας 11/8 Records και του κορυφαίου τρομπετίστα Cesare Dell’ Anna (τους γνωρίσαμε και πέρσι όταν συμμετείχαν στις Γιορτές της Γης με ένα άλλο project, τους Opa Cupa). Εκπροσωπεί την “μείξη” του μεσογειακού πνεύματος και των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, δημιουργημένη για ένα νεανικό και underground  μουσικό γούστο. Οι ενορχηστρώσεις τους ενσωματώνουν την επιρροή της world μουσικής και τον ρυθμών της, έτσι ώστε να ανανεώνουν την παραδοσιακή μουσική του Salento με τζαζ και ηλεκτρονικές αναζητήσεις.

Balkan Colla (x cabaret Balkan)

H Balkan Colla δεν είναι αναψυκτικό! Eίναι 5 μουσικοί που έχουν αποκωδικοποιή-σει τις Balkan διαθέσεις των ACDC, Black Eyed Peas, Metallica κ.α.
Βγαλμένοι μέσα από την Rock-Punk-Pop σκήνη των Balkan Beat Box, Gogol Bordelo και Shantel, επιστρέφουν κατασταλαγμένοι έχοντας γράψει την προηγούμενη βδομάδα πάνω από 100 Νο1 επιτυχίες όπως: Balkan Colla Beat, Big Brother, Ευρωπαίοι τσιγγάνοι…..με απότερο σκοπό να σας propabantisoun!

BAiLdSA

Ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Δημιουργήθηκαν το 2007 και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο.

Los Mujeros

Mια swing-balkan collectiva που σχηματίστηκε σε μια σοφίτα, από μαθητές, πριν από 5 χρόνια. Με ισχυρές επιρροές από τον παραδοσιακό, πολυεθνικό ήχο των νότιων Βαλκανίων, όνειρο των μελών της μπάντας ήταν η δημιουργία “χειροποίητης” μουσικής, συγχρονισμένης στα δεδομένα του 21ου αιώνα. Έτσι, πέταξαν τις παρτιτούρες ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν την ψυχή τους στη μουσική, μέσω του αυτοσχεδιασμού…

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.