Φεστιβάλ φωτογραφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα την μετανάστευση και τη διασπορά – Βίντεο



dimarxeio_koz345345Η αποδόμηση των κοινωνικών στερεοτύπων, καθώς και η απάλειψη του φόβου απέναντι στην διαφορετικότητα και την ξενοφοβία, είναι οι στόχοι του φεστιβάλ φωτογραφίας «Πάμε απέναντι», που διοργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στην πόλη της Κοζάνης από 7 έως 15 Ιουνίου. Βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην αρμονική και δημιουργική συνύπαρξη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, συνεχάρη, στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του Φεστιβάλ (Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, 20.00, Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), την ένωση για αυτή την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας την σημασία τέτοιου τύπου δράσεων για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ και υπεύθυνος του φεστιβάλ κ. Βασίλης Σολιόπουλος, τόνισε πως το εν λόγω Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δραστηριότητας της ένωσης σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, στοχεύοντας στην αναγνώριση της πολυπολιτισμικότητας στην σύγχρονη κοινωνία, και την διαμόρφωση μιας ισότιμης κοινωνίας.

Διάρκεια έκθεσης: 5-15 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας 09:00 ‐ 14:00 και 17:30 ‐ 20:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.