Φαρμακεία Κοζάνης: Χορήγηση φαρμάκων από το 28 Ιουνίου σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΠΑΔ-ΟΓΑ-ΔΕΗ)



Farmakeio_psaxnei_farmaka_sta_rafiaΧορηγούνται και πάλι φάρμακα από 28 – 6 – 2012  στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΠΑΔ-ΟΓΑ-ΔΕΗ) καθώς και στους ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ (Υγειονομικοί) και ΤΥΔΕ (Δικηγόροι Επαρχιών) από τα φαρμακεία του Νομού Κοζάνης.

Σ΄  αυτή την απόφαση οδηγήθηκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης μετά από έγγραφη δέσμευση και εκταμίευση του οφειλομένου ποσού εντός των ημερών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των οφειλών του προηγούμενου έτους, για τα οποία αναζητείται νομοθετική ρύθμιση για συμψηφισμό τουλάχιστον αφού το ταμείον είναι «μείον».

Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στα τέλη του επόμενου μηνός, αφού μετά βίας θα συμπληρωθούν τα απαιτούμενα ποσά για πληρωμή των συντάξεων.

Επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρξουν ομαλές ταμειακές ροές και συνεχιστεί η έλλειψη ρευστότητας και η πιστωτική ασφυξία στην εφοδιαστική αλυσίδα (φαρμακαποθήκες – φαρμακεία), οι ελλείψεις φαρμάκων θα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και αναπόφευκτα τα λουκέτα σε φαρμακεία.

Θεσμική διεκδίκηση των ασφαλισμένων πρέπει να παραμένει η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, εάν θέλουμε να μη καταρρεύσει η φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο  Πρόεδρος             Ο  Γραμματέας
Στέργιος  Βελονάς       Δημήτριος  Δαϊρούσης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.